KRISTIANSAND: Utstillingen åpner torsdag og varer frem til 13. mai.

Glad er en av få leger som har omskolert seg til kunstner og gjort stor suksess med sine bilder i voksen alder. Han har tidligere hatt en rekke separatutstillinger på Sørlandet, og nå frakter han verkene til sin gamle hjemby, Stavanger.

Hver enkelt trykk er laget for hånd uten bruk av "maskinell assistanse". Derfor blir alle trykk unike og i meget små opplag

— Arbeidene fordeler seg likt på malerier og grafikk.Som maler er jeg av kunsthistorikere betegnet å ligge mellom det naturalistiske og det abstrakte.Når det gjelder grafikken, har jeg her lagt meg på arven etter de gamle mestre. Det betyr at hver enkelt trykk er laget for hånd uten bruk av "maskinell assistanse". Derfor blir alle trykk unike og i meget små opplag, sier kunstneren selv om utstillingen.

Konstant motordur

William R. Glads atelier ligger rett under Vesterbroa i Kristiansand og til daglig jobber han i en kombinasjon av konstant motordur fra oven og orgelmusikk fra platespilleren. Glad har tidligere jobbet som lege i Stavanger i over 40 år, og fra sitt kontor så han daglig ned på Galleri Amare, hvor han nå skal stille ut.

Etter forflytningen til Kristiansand ble han blant annet kjent som ansvarlig for sjimpansene i Dyreparken i 17 år og som "far og doktor'n til Julius", før han for alvor valgte å satse på kunsten på slutten av 1980-tallet.

Overtok verneverdig hus

Galleri Amare i Stavanger ble startet i 1990 av Marit og Carl Helge Hana og har i dag knyttet til seg en rekke store norske kunstnere og også mange internasjonale. Galleriet består også av et rammeverksted og i 2005 overtok de det verneverdige barndomshjemmet til den kjente billedkunstneren, Lars Hertevig.

William R. Glad er utdannet innen kunst ved Nutheim Malerskole (1993-1995), Eksperimentell grafikk v/ Raumagruppen, Isfjorden i Åndalsnes (1999) og ved Gerlesborg kunstskole, maleri og grafikk i Sverige (2002-2005). Han har også gått i lære hos Vesla Kielland, Ottar Helge Johannessen og Erlend Grøstad.