Onsdag kveld sendte Karmakosmetix Records ut følgende pressemelding:

"Hanne Kolstø og Karmakosmetix Music kom i dag til enighet i møte.

— Det er med lett hjerte at vi ønsker Hanne lykke til videre i sin artistkarriere. Vi har kommet til enighet og er vel forlikte, sier Jan K. Transeth, direktør i Karmakosmetix.

- Eg set pris på det samarbeidet vi har hatt, og eg ynskjer Karma alt godt i framtida, sier Hanne Kolstø."

Spellemannsnominert

Det er alt som står i pressemeldingen som avslutter tre måneders uenighet mellom partene. Inntil senhøsten i fjor var alt sol og glede mellom Kolstø og det kristiansandsbaserte plateselskapet, etter at Kolstøs andrealbum "Flashblack" tidligere på året fikk strålende mottagelse av kritikerne. Det er også for denne plata Kolstø nå er nominert til spellemannpris i kategorien pop.

Uenigheten gav seg utslag i at Karmakosmetix innstilte den planlagte lanseringen av Kolstø i Tyskland, og utgivelsen av tredjealbumet ble også lagt på is.

— Vi har fremdeles ansvaret for salg og markedsføring av de to første platene til Hanne, men bortsett fra det er vi løst fra kontrakten, sier Jan Kenneth Transeth i Karmakosmetix.

Omstendigheter

— Vi er veldig fornøyd med utfallet av denne saken, understreker han.

— Hvordan kan du si det når dette betyr at dere mister den mest profilerte artisten deres?

— Det er omstendighetene tatt i betraktning. Når man går inn i en slik type konflikt tar det veldig mye fokus vekk fra det andre man heller vil holde på med. Vi har blitt bra på å jobbe fram artister og talenter, og nå har vi utrolig mange bra folk i stallen som vi har stor tro på, sier Transeth. Han snakker nærmere bestemt om Alice & the Mountain, Egil Skram, Tenderleaves, I Sing My Body Electric og Tuba Tuba. Disse artistene drar Karmakosmetix nå til bransjemessa Bylarm for å promovere.

Hanne Kolstø vil ikke kommentere selve bruddet mer enn hun alt har gjort i pressemeldingen. Nå ser hun framover:

– Det var synd det ikke ble noen lansering i Tyskland, men det har jeg lagt bak meg. Jeg skal fortsatt gi ut tredjeplata til høsten, sier Kolstø. På hvilket plateselskap dette skjer vil hun foreløpig ikke kommentere.

Kolstø har avlyst alle konserter i vår og vinter på grunn av senebetennelse, og skulle egentlig spilt på Bylarm i Oslo denne helgen.

– Det går bedre nå, selv om «kondisen» til hendene fremdeles er dårlig, sier hun.

Samtidig er Kolstø altså nominert til spellemannpris:

– Det var ekstra vanskelig å bli nominert i år, etter at tre priser ble slått sammen til en, sier Kolstø. (Det deles nå som kjent ikke lenger ut pris i egne klasser for kvinnelige artister.)

– Derfor er jeg stolt av meg selv og av dem som har laget plata, sier Kolstø.