KRISTIANSAND: — Vi har ikke iverksatt noen bestemte tiltak foruten å ha sterkt fokus på pengebruk og økonomi. Vi har også spart en del utgifter på feriepenger og lønnskostnader som vi opprinnelig hadde budsjettert med, sier stabs- og økonomidirektør Gunnar Thon Lossius i Kilden. Økonomiavdelingen i Kilden har sluttført halvårsregnskapet for første del av 2012. Dette viser betydelig penere tall enn den foreløpige økonomirapporten for årets første fem måneder som ble lagt fram i juni. Lossius og administrasjonen i Kilden har tidligere snakket om at det har vært vanskelig å forutsi utgifter og inntekter i et oppstartsår:

— Og dette handler også om periodisering av utgifter og inntekter. Det er ikke to måneder som er like i budsjettet vårt, sier Lossius. I Kildens budsjett har man beregnet å ligge 2,9 millioner kroner i minus etter et halvt år, mens man ifølge halvårsregnskapet bare mangler 1,6 millioner kroner på å ligge i balanse. Dette er 1,3 millioner kroner bedre enn budsjettert. Ved forrige korsvei, altså i juni, var man 900.000 kroner etter budsjett.

Ved årets slutt sikter Kilden på å gå cirka 500.000 kroner i pluss, og det regner de med å klare ved fortsatt god publikumstilstrømning. I første halvår var 119.900 personer innom, fordelt på egenproduksjoner og utleievirksomhet. Ved utgangen av året håper man å ha kommet opp i 160.000-170.000 personer.

— Vi er også veldig godt fornøyde med besøket på de gratis sommerkonsertene våre i juni og juli. Dette har vært en ubetinget suksess, sier Lossius. Her er publikumstallet på 5881 personer, i snitt 280 per konsert. I tillegg har 756 personer i sommer betalt billett for omvisning på Kilden.