Snoop Dogg utestengt fra Norge i to år

Hip-hop-stjernen Calvin Cordozar Broadus Jr. bedre kjent som «Snoop Dogg», er nektet innreise i Norge i to år etter narkotikabeslaget i Kristiansand i juni.

Publisert: Publisert:

Snoop Dogg er nektet innreise i Norge etter narkotikabeslaget på Kjevik i forbindelse med hans opptreden på Hovefestivalen i sommer. Foto: Jon Anders Skau

  • NTB
Denne artikkelen er over syv år gammel

OSLO: Tollerne fant åtte gram marihuana på superstjernen da han ankom Kjevik lufthavn Kristiansand i forbindelse med Hovefestivalen på Tromøya utenfor Arendal, i tillegg til valuta til en verdi av 227.000 kroner. Bøtene ble på til sammen 52.000 kroner, som 40-åringen vedtok på stedet.

Artistens norske advokat Holager Hagesæther bekrefter overfor Dagbladet at Utlendingsdirektoratet har fattet et utvisningsvedtak som utestenger Snoop Dogg fra Norge i to år fremover.

– Artisten og hans apparat har kommet fram til at de kan leve med beslutningen. De respekterer vedtaket og vil ikke påklage det, sier advokaten.

Utvisningsvedtaket får imidlertid ingenting å si for superstjernen i andre europeiske land.

– UDI var enige med oss i at det ville vært uforholdsmessig med tanke på denne lovovertredelsen. Artisten har et stort apparat rundt seg, så å ikke få utøve yrket sitt i noen av Schengen-landene hadde gått ut over veldig mange mennesker, sier advokaten til avisa.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.