KRISTIANSAND: — Det er mellomklassen dette her, men de kan fort bli store. Jeg tror nok School of Seven Bells hadde solgt ut Rockefeller i Oslo med 800-1000 billetter, sier Toffen Gunnufsen. Bookingansvarlig for minifestivalen Supersonic på Kilden 17. og 18. juli offentliggjør i dag enda to navn: School of Seven Bells og Sharon van Etten.

Fra før er det kjent at Sivert Høyem, Ane Brun, Atlas Sound og First Aid Kit er booket til festivalen.

School of Seven Bells er ifølge Gunnufsen å karakterisere som "ettermiddagsgroove", og de spiller passende nok på ettermiddagen i Kildens operasal før Atlas Sound 17. juli.

Toffen Gunnufsen. Foto: Scanpix

— Bandet er en sånn "hemmelig ting" som beskrives av magasinene som "next for 2012", og det kan fort bli stort, sier Gunnufsen. Det er ingenting han liker bedre enn å booke artister som senere viser seg å slå gjennom stort.School of Seven Bells er en duo fra New York, bestående av Alejandra Deheza og Benjamin Curtis. De lager drømmende elektronika, og i en anmeldelse i Lydverket beskrives plata Ghostory som "en fornyelse av shoegazeruttrykket".

Sharon van Ettens uttrykk er mer folkpop i songwritertradisjonen, og hun skal opptre i konsertsalen før Ane Brun 17. juli.

— Ho er overalt den lille dama nå. Platene hennes er voldsomt fine, men hun stråler aller mest som liveartist. sier Gunnufsen om bookingen sin.

Van Etten slo gjennom til kritikerne i år med sitt tredjealbum "Tramp". Utgivelsen fikk strålende anmeldelser i Pitchfork, Rolling Stone Magazine, Lydverket og VG.