KRISTIANSAND: Terningkast 5. Bugge Wesseltoft har vist oss flere forskjellige musikalske uttrykk opp gjennom årene, og i kveld fikk vi oppleve en konsert skreddersydd for Punktfestivalen – hans tolkning av samspillet mellom akustisk og elektronika-basert musikk.

Wesseltoft er blant en av Norges mest kjente jazzmusikere. Helt siden 80-tallet har han vært med i flere jazzprosjekter, og har spilt med blant annet Jan Garbarek, Terje Rypdal, Nils Petter Molvær, Arild Andersen og mange flere. Listen over hva den kjente pianisten har gjort er lang, men i kveld var det solisten Wesseltoft vi fikk høre.

Konserten begynnerrolig og forsiktig med eksperimentelle og improvisatoriske tilnærminger både musikalsk og instrumentalt sett, med plukking av klaverets strenger og effekter på toner. Men her blir det også fort klart hva som er svakheten til årets Punktfestival. Kick egner seg ikke til denne typen arrangement. Med et høylytt klimaanlegg, støy fra baren og knirking i gulvet blir stemningen svekket — spesielt når dynamikken er på det laveste.

Det er selvfølgelig alltid like spennende å se en så flink utøver mestre sitt instrument til det ytterste. Både spilleteknisk, harmonisk, melodisk og dynamisk. Men i kveld tok Wesseltoft oss også på en utforskende reise av klangfarger fra det akustiske klaveret i samspill med synthesizer og annet elektronisk utstyr.

Det går fort fra det minimalistiske til det massive, og et stykke ut i konserten begynner Wesseltoft å bygge opp et fantastisk mektig og komplekst lydlandskap ved bruk av live sampling, groove-baserte loops og manipulert lyd. Det hele blir presentert med en inderlig innlevelse.

Det er hele tiden fremdrift i musikken, men Wesseltoft kunne godt gitt oss enda flere høydepunkter gjennom konserten. Det virker nesten som om han holder litt igjen, og selv om det er gøy å se den nerdete DJ-siden hans, kunne det godt vært enda mer melodibasert klavermusikk. Når dette er sagt, er det bare å hedre hans musikalske suverenitet. En flott og unik punkt-konsert til stor applaus fra publikum.