— Isolert sett så vil Ravnefest gå sånn omtrentlig i balanse, sier Magne Aasheim Knudsen.

Sammen med Jørgen Skauge og Geir Stokke driver han selskapet Imperiet AS, som blant annet arrangerer Ravnefest.

— Vi er en helårsarrangør, og dette er bare ett av flere arrangementer. Men når det gjelder Ravnefest ønsker vi å fortsette slik vi har gjort tidligere. Vi gjør jo dette fordi vi syns det er gøy, og vi er kjempefornøyde med å få lov til å være i Ravnedalen, forteller han.

Evaluert ølkaoset

På Ravnefest sin første dag, da blant annet Kaizers Orchestra toppet plakaten, var det rundt 3900 mennesker inne på området. Men på lørdagen uteble folkemassen da kun 1000 mennesker valgte å gå på festival.

— Vi er meget fornøyd med fredagen, da var det veldig bra med folk. Men på lørdagen var det ikke bra nok. Alt i alt hadde vi en målsetning om å ha rundt 5000 mennesker inne på området i løpet av de to dagene, og det klarte vi.

GIR IKKE OPP: Magne Aasheim Knudsen og Jørgen Skauge driver selskapet Imperiet AS sammen med Geir Stokke. Selskapet arrangerer blant annet Ravnefest. Foto: Torgeir Eikeland

Knutsen tror ikke det lave lørdagstallet skyldes det mye omtalte ølkaoset som oppstod på fredagen, da noen tørste publikummere stod opp mot 3 timer i ølkø.

— Nei, vi tror ikke det har noe med det å gjøre. Det var en litt annen line-up på lørdagen, og så var det så fint vær at folk valgte vel kanskje å gjøre noe annet denne dagen. Generelt sett solgte vi mange dagspass, men svært få festivalpass for begge dagene.

- I ettertid, hva tenker dere om dette ølkaoset?

— Det er klart, det er ikke akkurat positivt at det skjedde. Vi ble tatt skikkelig på senga, men gjorde det vi kunne. Neste år er vi nødt til å gjøre noe annet, og finne en annen løsning når det gjelder det som har med servering å gjøre. Dette bongesystemet, slik vi gjorde det i år, fungerte ikke bra nok.

- Tror du dere har fått et dårligere rykte på grunn av dette?

— Nei, det tror jeg absolutt ikke, sier Knudsen sikkert.

Neste års artister

Han vil ikke si noe om hvilken type artister de kunne tenkt seg til neste år, men understreker at de beholder bookingfilosofien sin.

— Vi har ikke begynt å booke artister til 2014 enda, men tradisjonelt sett har vi fokusert litt på målgruppen over 25 år. Vi booker det som virker gøy og bra på det tidspunktet, og som vi føler kan passe. Og så booker vi gjerne det vi har lyst til å se selv.

— Så det ble noen dyre konsertbilletter for dere på lørdagen i år?

— Ja, det kan du godt si.

- I faunaen av musikkfestivaler på Sørlandet, hvordan føler du dere skiller dere ut?

— Vi arrangerer festivalen vår i Ravnedalen, som er et fantastisk område. Vi satser på en laidback stemning, hvor flere generasjoner kan trives sammen. Hyggelig stemning, rett og slett! Vi er påpasselige med å ikke bli for like alle andre.