KRISTIANSAND: — Sånt kan skje på slutten. Dette er ikke noe unikt, sier Formoe om de 4000 billettene som ikke er solgt.

Nå gjenstår det åtte forestillinger av "Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt", en forestilling Formoe betegner som en suksess.

— Vi har kun hatt fulle hus til nå. På noen av forestillingene har vi til og med satt inn noen ekstra seter, sier han.

Tregt billettsalg

Tidligere i sommer kom det fram at billettsalget gikk noe tregere enn vanlig. Dyreparken mente det skyldtes at folk brukte lenger tid på å bestemme seg, og gikk dermed til det skritt å redusere prisene fra 299 til 249 kroner på noen av billettene. Ifølge Formoe er nå Sabeltann-skuta tilbake på rett kjøl.

— Vi lå litt bak skjemaet, det er riktig. Det skyldes nok flere faktorer, blant annet at det tidligere har vært tre ganske dårlige sommere rent værmessig. Slikt påvirker salget, fordi færre turister reiser til Sørlandet. Men det har tatt seg veldig bra opp. Nå selger vi rundt 700 billetter daglig, så vi kommer godt over budsjettet, forteller han.

Formoe tror oppgangen delvis skyldes været, men også den gode responsen de har fått på årets forestilling.

— Jeg tror jo alltid at jungeltelegrafen er det viktigste, at folk snakker om forestillingen. Vi får meget gode tilbakemeldinger, og mye av det går på at dette er like gøy for voksne som for barn. Spesielt snakkes det mye om det jeg kaller for "hakeslepp"-scenene, altså der de store effektene er involvert.

Ingen nye ekstraforestillinger

Amfiet i Kjuttaviga har plass 2517 publikummere. Rundt 57.500 billetter er lagt ut for salg til de 23 forestillingene som spilles mellom 8. juli og 2. august. Til nå er det blitt solgt rundt 53.500 billetter, men det blir ikke ekstraforestillinger.

— Nei, vi har allerede lagt ut 23 forestillinger, og disse inkluderer to ekstraforestillinger, sier Formoe.

Han har i år selv vært til stede under alle forestillingene. Utenom to.

PÅ TRYGG GRUNN: Det er fortsatt 4000 billetter igjen til "Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt", men Terje Formoe sier de kommer godt over årets budsjett. Her er kapteinen spilt av Kyrre Haugen Sydness. Foto: Kjartan Bjelland

— Da jeg ikke har vært der har jeg meldt i fra til teknikerne om at jeg ikke kommer. Jeg får alltid en viss uro over meg hvis jeg ikke overværer forestillingene, fordi jeg liker å være tilstede for å treffe folk, ønske dem velkommen og slikt.

Formoe forteller at det har vært fantastisk å spille i dette knallværet og skryter stort av staben sin.

— Været gjør jo jobben mye lettere. Det er en opplevelse å spille hver eneste kveld, og jeg er veldig fornøyd med alle sammen. Spesielt Johanne og Max, som spiller Pinky og Sunniva.