ØVER: F.v. Siri Beate Rygg, Kathrine Grooss og Joakim Sture øver til sin opptreden på kammermusikkfestivalen på UiA.

KRISTIANSAND: — Mange har inntrykk av at klassisk musikk er noe som blir fremført i et mørkt, utilgjengelig hull som ikke så mange finner veien til, sier pianostudent Joakim Sture ved klassisk linje ved musikkutdanningen på UiA. Onsdag øvde han sammen med Kathrine Grooss og Siri Beate Rygg på Sigurd Køhns hus på universitetet.

Sammen med drøyt 30 andre studenter skal de opptre på studentenes egen kammermusikkfestival som i år arrangeres for første gang. Ved siden av å skaffe seg live-erfaring, er formålet med festivalen å gjøre kammermusikk tilgjengelig for publikum som normalt ikke oppsøker den.

Derfor spilles det torsdag flere geriljakonserter på Kristiansand Folkebibliotek, Sørlandets Kunstmuseum og kjøpesenteret Sandens. Dersom du befinner deg på disse stedene i timene etter lunsj torsdag kan du derfor regne med å bli offer for uprovosert klassisk musikk i form av a cappella-framføringer av Shakespeare-tekster, fløytetrioer, fløyte- og klarinettkvartetter og klassisk gitar/sang.

— Vi håper at det vil gjøre folk interesserte slik at de kommer på den klassiske musikkcafeen vi arrangerer fredag på UiA, sier Kathrine Grooss.

— Klassisk musikk er ikke så skummelt. Folk tenker ofte at det er tungt og langt, men her legges det opp til at man kan komme og gå underveis, sier Siri Beate Rygg.

Programmet fredag består av tre seksjoner. "Smakebiter fra romantikken" inneholder stykker av Grieg, Puccini, Schubert, Schumann, Brahms og Berlioz. I avdelingen "Musikk før romantikken" får vi stykker av Vivaldi, Dowland, Beethoven, Eccles, Mozard, G.V. Händel og Devienne. Til slutt kommer en seksjon av 1900-tallskomponister som De Frumerie, Poulenc, Stern, Ernest Bloch og Sommerfeldt.