GRIMSTAD: — Det er stortingsvalg til høsten, men vi tror ikke folk er så opptatt av det. Vi tror de er mer opptatt av de små valgene de må ta ellers i livet, sier Åsleik Engmark.

Engmark utgjør sammen med Jon Niklas Rønning, Hilde Louise Asbjørnsen og Ole Morten Aagenæs kvartetten som skal sørge for latter og god stemning med revyen "Småtingsvalg" i Apotekergaarden i Grimstad denne sommeren. Premieren er torsdag kveld, og blant temaene finner vi både boyband, Paradise Hotel og Sirkus Eliassen.

— Det er en tematisk overbygging og en veldig musikalsk revy. Det er flere morsomme musikksjangere, og vi leker med flere temaer. Det er en twistpose under en samlingsparaply, som handler om de små valg i livet, sier Asbjørnsen.

Asbjørnsen startet

REGI: Alt skal sitte før torsdagens premiere. Her blir kvartetten instruert av regissør Vemund Vik. Foto: Kjetil Samuelsen

Den blonde artisten utgjør halvparten av den kritikerrose humorduoen Asbjørnsen og Joh., der Lene Kongsvik Johansen er den andre halvparten. Sammen har de hatt tre sommerrevyer i Grimstad tidligere.— Vi var her på den første sommerrevyen i 2003. Da bygde de scenen bak oss her, og året etter bygde de en enda større scene, forteller Asbjørnsen.

— Hilde startet det hele, sier Rønning, som var her med Bye & Rønning i 2010. — Vi spilte for 10.000 mennesker, og det var en sinnssyk sommer. Vi slo alle tidligere publikumsrekorder det året, minnes komikeren.

- Attraktiv scene

Gjennom de ti årene det har vært sommerrevy på Apotekergaarden, har flere store navn vært innom. I tillegg til nevnte Bye & Rønning og Asbjørnsen, har også komikere som Linn Skåber, Christine Hope, Knut Nærum, Rune Andersen og Espen Beranek Holm stått på scenen i Grimstad.

MUSIKALSK: Kvartetten er innom forskjellige stilarter i revyen sin. - Funk, jazz, vise, boyband, klassisk, rock, musikal, burlesque og vals, ramser Ole Morten Aagenæs (t.h.) opp. Jon Niklas Rønning (f.v.) observerer mens Åsleik Engmark og Hilde Louise Asbjørnsen finner tonen. Foto: Kjetil Samuelsen

— Det er en attraktiv scene som mange vil spille på. Det er en scene som er kjent for reflektert humor, men også humor med en viss brodd, kanskje litt ulikt andre steder i landet. Og det finnes steder med et mer urolig publikum, som gjerne er mer opptatt av å være ute på byen, sier Engmark, og får støtte sine kolleger.- Det er et oppegående publikum her, som forventer å måtte strekke seg litt, mener Rønning.

— Og ungdommene er flinke til å gå på sommershow her, i motsetning til Oslo for eksempel. Men jeg har spilt for 90-åringen også, legger Asbjørnsen til.

Spennende solonummer

Aagenæs er kvartettens musiker, og der de tre andre kan velge sine musikksjangre, må han innom alle de ulike stilene revyen er innom.

— Funk, jazz, vise, boyband, klassisk, rock, musikal, burlesque og vals, ramser Aagenæs opp.

— Og så har jeg et solonummer, men det er litt vanskelig å forklare. Det er nok det mest alvorlige nummeret i revyen, sier Aagenæs, som får hjelp av de andre til å beskrive det.

POPULÆRT: Det har ofte vært fullt hus på Apotekergaarden de tidligere somrene. Forestillingen har premiere torsdag kveld, og spilles i hele juli. Foto: Kjetil Samuelsen

— Det er en slags mollstemt "Bohemian Rhapsody", prøver Rønning.- Eller kanskje en "Bohemian Rhapsody" i berg- og dalbane. Det er i hvert fall et stort musikalsk nummer, mener Engmark.

— Det er et nummer om det å være et menneske, sier Asbjørnsen filosofisk.

— Prøver dere med "Småtingsvalg" å lære publikum noe før høstens stortingsvalg?

— Det får være opp til publikum om de får noe de vil lære noe av. Vi skal bare prøve å kommentere det politkerne prøver å lære oss, sier Engmark.

"Småtingsvalg" spilles ut hele juli, med mulighet for enkelte forestillinger i begynnelsen av august.