Keanes konsert i Berlin 6. november blir liveoverført til Fønix kino. Foto: Scanpix
"Metallica – Through The Never" er filmet i 3D, og det er brukt opptil 24 kameraer samtidig, slik at seerne skal få følelsen av å være på konserten. Foto: Norsk Filmdistribusjon/Star Media Entertainment

KRISTIANSAND: — Vi ser at det er populært hos publikum å få denne type opplevelser på kino. Dette er noe som kommer mer og mer, sier kinodirektør Petter Benestad.

Tidligere har Kristiansand kino vist opera- og ballettforestillinger, samt konserter med blant andre Red Hot Chili Peppers. Denne høsten blir det flere konserter, og allerede torsdag kveld vises Metallica-filmen "Metallica – Through The Never" i sal 1 på Fønix.

— Det er en film som kommer til å gå på kino i en ukes tid. Den kommer i Atmos sitt nye lydsystem, og derfor kjører vi premieren i sal 1, sier Benestad.

Slik så det ut da The Rolling Stones spilte i Hyde Park i sommer. Over hundre tusen fans fikk med seg de to konsertene. Foto: Pressefoto

I pressemeldingen heter det at "dette er den mest forseggjorte konsertfilmen noensinne". Den er filmet i 3D, og det er brukt opptil 24 kameraer samtidig.I november blir de to konsertfilmer til. Keanes konsert i Art Deco-teateret Goya i Berlin 6. november liveoverføres til flere kinoer i hele verden, deriblant Fønix. Dagen etter er det verdenspremiere på konsertfilmen fra The Rolling Stones suksessrike konserter i Hyde Park i London denne sommeren.

— Rolling Stones-filmen er nesten utsolgt allerede, så der må vi sette opp en ekstraforestilling. Liveoverføringen fra Keane-konserten er et tilbud vi vil få hver måned fremover, men vi vil se an hvilke artister vi tror vil slå an, sier Benestad.

Er det penger å tjene på dette?

— Det blir en splitt på billettinntektene. Det koster litt å ta ned filmene, men det er grei butikk både for oss og for de som tilbyr det. Vi vet mange ønsker at vi skal vise slike filmer, og da gjør vi det, avslutter kinodirektøren, og legger til at kinoen prøver å få skjenkebevilling til visningene av konsertfilmene.