Oslo: – Dette bærer hans ånd og dette var musikk som Werner likte. Vi er glad for at den har kommet ut. Sist sommer fortalte han oss at han gledet seg til denne høsten fordi da skulle det han selv mente var hans beste utgivelse, ut på markedet, sier Thor Egil og Liv-Helle Danielsen.

De tvilte aldri på at albumet skulle gis ut.

– Dette er uten tvil hans eget ønske. Det var lenge siden siste utgivelse, han gledet seg og vi vet at vi bidrar til å oppfylle vår sønns drøm, sier Jan Werner Danielsens foreldre.

Han ble funnet død i sin leilighet i Oslo sentrum fredag ettermiddag 29. september i år. Jan Werner Danielsen ble 30 år gammel.

«Mystery Forest»

Plata inneholder 14 kutt og er produsert av Tom-Steinar Hanssen. Han har også skrevet flere av kuttene.

– Inne Werners hode var det ganske klare lydbilder av hvordan det skulle låte. Han beskrev lyden som «Mystery Forest». Der inne var det sterke, klare farger, en trolsk stemning og litt Disney-aktig følelse, sier produsenten.

Av sangene på plata, som blant annet inneholder «All The Children» som Barry Gibb skrev for Barbra Streisand, har Hanssen tittelkuttet «Strong» som favoritt.

– Den ble skrevet direkte til ham og passet perfekt.

Gåsehud i Praha

Werners venn og manager gjennom mange år, Febe Rognstad, forteller at artisten selv valgte ut bildene på coveret og inni CD-en.

– Han ville si til sine omgivelser at han følte seg sterkere, På forsiden ser du et par mørke øyne som titter over jakka og møter oss med et blikk som sier «Stronger». Også inni coveret er det valgt ut smilende bilder som har ett klart budskap: «Nå har jeg det bra», sier Rognstad.

Hennes sterkeste opplevelse fra innspillingen var instrumentalen «Cavatina» («You were beautiful») som ble brukt i filmen «Hjortejegeren» og er albumets første kutt. Her har den fått tekst og Werner fremfører den sammen med Prague Philharmonic Orchestra som er med på en rekke av sangene.

– Vi satt med gåsehud og tårer i øynene da vi satt i Praha og hørte låta sunget og spilt første gang med et 34-manns orkester, forteller hun.

Uforandret

Når «Stronger» nå kommer ut, er ingenting forandret. Albumet var på dødsdagen ferdig helt ned til minste detalj.

Bildene var tatt, og valgt ut av Werner. Innspillingen i studio var ferdig, selv lanseringsdatoen var diskutert med artisten selv, og han valgte selv tittelen.

Plateselskapet hadde egentlig et annet forslag til rekkefølge, men Werners egne ønsker ble fulgt.

I pressemeldingen som ble sendt fra plateselskapet Universal Music mandag, heter det at familie og management ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer.