En ny biografi om Michael Jackson påsto at stjernen var alvorlig syk. Forfatter og biograf Ian Halperin mente å vite for sikkert at Michael Jackson lider av en genetisk sykdom som ikke bare påvirker lungene, men også tarmsystemet. Popkongen skal ha vært i ferd med å miste synet på det venstre øyet og trenge en lungetransplantasjon.

Ville spekulasjoner

Nå møter adventstidens kanskje mest tabloide kjendissykdom motbør. En talsperson for Michael Jackson hevder stjernen er frisk som en fisk og i ferd med å planlegge en verdensturne.

–Forfatterens ville spekulasjonene rundt Michael Jacksons helse er fullstendig oppspinn, sier talsperson Dr. Tohme Tohme til E! Og fortsetter:

– I fremtiden håper vi at seriøse medier ikke lar seg lokke til å trykke slike udokumenterte påstander som tydeligvis gjøres for å selge denne uautoriserte biografien.

Selv uttalte Michael Jackson i oktober at han var i studio og jobbet med nye prosjekter som han snart håpet å spille for fansen. Da gikk ryktene rundt en gjenforening av originalbesetningen til Jackson 5 for en «Hey, look at us!» -turne.

Ikke alltid like stødig på egne ben: Michael Jackson på vei inn i rettsalen i 2005. Foto: Scanpix Foto: Scanpix