Forrige gang en film gikk over det magiske 500 millioner dollar-merket i inntekt tok den med seg de fleste av Oscar-prisene. Det var «Titanic» for 11 år siden.

Nå, i 2008 er det «The Dark knight» som har tjent mer enn 2,8 millliarder kroner. Derimot er det ikke selvsagt at den siste Batman-filmen automatisk får en drøss med Oscar-priser.

Teknisk prishåp

«The Dark knight» har fått svært gode kritikker av media og publikum har strømmet til kinosalene verden over. Men til tross for dette melder CNN på sine nettsider at filmen vil bli vanskelig å selge til Oscar-stemmegiverne.

Heath Ledgers rolle som «The Joker» derimot, er nesten garantert en Oscar-pris, selv om det ennå er fem måneder igjen til verdens mest prestisjefulle utdeling.

«The Dark knight» var den siste filmen Ledger fullførte før han døde av en uheldig overdose på reseptbelagte medisiner i januar i år. Ledger som «The Joker» er blitt betegnet som en av de beste filmskurkene i Hollywoods historie.

– Glad Heath stjeler showet

«The Dark knight», som hadde norgespremiere 25. juli, er også regnet til å score bra innenfor de tekniske Oscar-kategoriene. Men i hovedkategoriene som beste film og beste mannlige hovedrolle melder CNN at konkurransen kommer til å bli tøffere.

Heller ikke «Batman himself» tror han kommer til å bli Oscar-nominert for sin rolle i «The Dark knight».

– Det er ingenting som tilsier det, sa Christian Bale da premieren på filmen fant sted i sommer.

– Det er sjangeren som spiller inn, men for all del, jeg er veldig fornøyd med egen prestasjon. Den er bare ikke prisverdig. Heaths opptreden er utenom det vanlige og jeg er ganske glad for å kunne si at han stjeler showet. Det gjør han, absolutt. Han er fenomenal i filmen, uttalte «Batman»/«Bruce Wayne» videre ifølge CNN.com.

Nærmer seg 400.000

I Norge har 385.000 fått med seg «The Dark knight» etter at den har gått i seks uker på kino. Filmen er nå den nestmest sette på norske kionoer, kun toppet av «Mamma mia!» som har over 800.000 solgte billetter.

Filmen fikk terningkast seks i VG, mens Dagbladet, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende fulgte på med en femmer.

Foto: Reuters/Scanpix
Foto: AP/Scanpix