— Vi har tatt en del narkotika på Quartfestivalen, men det er mest blant tilskuerne. Det er der vi har hovedinnsatsen, sier Pedersen, og legger til at det innad i politiet har vært en del bekymring for at det har vært en mer omfattende narkotikabruk der enn det de har klart å avdekke.

— Vi har vært redd for at vi bare har klart å ta toppen av isfjellet i forhold til bruk og besittelse, sier han.

Han hadde hørt om boken, men hadde ikke selv lest den da vi ringte. Men det skal han gjøre, og han sier at han ut derfra skal vurdere om de vil gå inn på andre måter under Quartfestivalen neste år. Men han sier at de vil vurdere sannhetsgraden av boka, sier den kun inneholder Pål Hetlands utsagn.

— Og vi skal jo ha en mistanke for å gå inn i de lukkede miljøene, sier han, og legger til at blant artistene har de bare hatt et par enkeltepisoder hvor de har opplevd narkotika blant artistene. Pedersen sier at disse personene er ofte i en mer lukket arena som politiet ikke opptrer i.

Politiet i Kristiansand har de siste årene hatt størst fokus på narkotika blant tilskuerne.

— Går det an å si noe om omfanget av narkobruk?

— Når vi i løpet av en festival har 80 brukersaker, eller beslag, så sier det sitt, sier han. Pedersen tror de hadde beslaglagt langt mer dersom de hadde hatt flere ressurser under festivalen.