I gameshowet som går over ti episoder skal kjendiser slå seg sammen med brødrene Vegard og Bård Ylvisåker og ikle seg trikotdrakter i glinsende sølv.

Konseptet for programmet er like enkelt som det er tullete: Isoporvegger med utskårede hull kommer mot deltakerne som må forme kroppen sin etter hullet. Klarer de å komme igjennom, vanker det poeng. Klarer de det ikke, havner de i bassenget.

Tirsdag var det innspilling av det niende programmet og denne gangen var blant annet Erik Thorstvedt og datteren Charlotte gjester.

– Dette var veldig spennende, morsomt og veldig kaldt, sier far og datter Thorstvedt nærmest i kor etter utallige turer i det våte element.

Ble hoppa på av pappa

Uten å røpe utfallet av konkurransen, mener Charlotte at hennes lag fikk vanskeligere vegger enn konkurrentene på det blå.

– De trodde kanskje vi var mer avanserte, fleiper hun. Med på det røde laget hadde hun både pappa og Bård Ylvisåker.

– Det gjør ikke vondt å krasje inn i veggene gang på gang?

– Nei, ikke i det hele tatt, svarer Charlotte og legger til:

– Bortsett fra når pappa hoppa opp på meg. Da mista jeg pusten, smiler hun.

Fikk ikke beholde kostymet

Som nevnt er det trange sølvtrikoter som gjelder i «Ylvis møter veggen». Under innspillingen bemerket kaptein Bård gjentatte ganger at han hadde gått for gode gener i valget av lagkamerater denne gangen.

– Jeg har spurt om jeg fikk ta den med meg hjem, men det sa de nei til, forteller Erik Thorstvedt som nok kanskje følte seg litt for komfortabel i sølvdrakten sin.

– Antrekket er behagelig, men jeg ble litt kald etter hvert, bemerker Charlotte.

Om hvordan det er å se faren sin i noe såpass trangt, svarer hun:

– Det er veldig rart. Men det er det som er det kjekkeste med hele programmet: — De rare kostymene.

I vannet 42 ganger

Bård og Vegard Ylvisåker er som nevnt lagkapteiner og er med på hver eneste episode av «Ylvis møter veggen». Følgelig har det blitt mer enn en tur ut i bassenget.

– Jeg tror vi har bada 42 ganger hver, smiler brødrene uten at vi skal ta akkurat det regnestykket for alvorlig.

– Du glemmer det kalde vannet nesten med en gang. «Ylvis møter veggen» er gøy å spille inn og det er nesten litt vemodig at det snart er slutt, sier minstemann Bård.

Duoen fra Bergen hadde stor suksess i fjor høst med programmet «Norges herligste». Om ikke lenge er de klar med program nummer to på samme kanal.

Sammenlikner med Dyrhaug

– Hvorfor er det gøy å se på «Ylvis møter veggen» i ti episoder?

– Det fins det ikke et godt svar på. Etter å ha studert konseptet i ett år, faller vi fremdeles i gulvet av latter når vi ser på deltakerne. Det er grunn god nok, mener Bård som betegner konseptet som både «merkelig og tåpelig».

De rosa isoporveggene måler til sammen 540 kubikkmeter. Til sammen bestilte TVNorge 187 vegger, den største bestillingen isoporfirmaet noensinne hadde fått.

«Ylvis møter veggen» er basert på det japanske gameshowet «Hole in the wall» og blir ledet av Kjersti Idem og Kjetil André Aamodt. Og Ylvis-gutta tror ikke det er blitt lagd noe lignende på norsk tv tidligere.

– Eller jo, Ivar Dyrhaug tok foten i en fontene en gang, humrer de avslutningsvis.