Pete Dohertys solokonsert på Torriano pub på Kentish Town bød på ekstra opplevelser for londonpublikummet denne uken.

Ekstraomgang

Dohertys trommekamerat fra den første utgaven av The Libertines, Paul 'Mr Razzcocks' Dufour, kastet seg på scenen med Doherty, og det resulterte i 45 minutter med sjeldne, uutgitte Libertines-sanger.

– Jeg gikk ned dit med perkusjonen min og en boks, brøytet meg veg gjennom publikum og kom meg opp på scenen.

– Vi spilte rundt 15 sanger, sa Dufour til NME.com etter spillejobben.

– Pete hadde annonsert han skulle spille en siste sang, men da kom jeg, og vi spilte i 45 minutter ekstra.

Ikke planlagt

– Det var en overraskelse. Vi hadde ikke snakket sammen på forhånd eller noe. Han var i strålende humør, og det var virkelig fint å treffe ham. Han spilte bra. Jeg var overrasket over at vi husket så mange av disse sangene etter så mange år, sier Dufour videre.

Duoen spilte ifølge musikkmagasinet NME blant annet Libertines-sangene «The Domestic» og «Bucket Shop». De var også innom tidlige versjoner av «Radio America» og «Music When The Lighst Go Out». Begge disse sangene ble spilt inn mens Dufour fortsatt var medlem av Libertines.

Fans-krav

Rundt 20 Libertines-sanger – med Paul Dufour på trommer – uoffisielt kalt «Legs XI»-sessions, ble spilt inn av bandet før debutalbumet «Up The Bracket» som kom ut i 2002. Libertines-fans har lenge krevd dette materialet utgitt. Les mer om det her. Konserten på tirsdag har satt ytterlige fart i kravet.

Kritikerroste Libertines overlevde ikke interne konflikter og narkotikaproblemer, og i 2004 var det slutt. Da hadde bandet hengt sammen siden 1997. De hadde sin siste jobb i Paris, men da uten Doherty som da hadde vært inn og ut av rehab noen ganger.

Litt sammen

Siden har bandets grunnelggere, Pete Doherty og Carl Barât, spilt sammen ved et par anledninger. Begge har imidlertid avvist ny oppslandelse for The Libertines.

Nå har Doherty og Dufour spilt sammen igjen. Og fansen kan gjerne håpe på mer.

Her kan du høre «Music When The Lights Go Out»:

Og her er Libertines' «Up The Bracket»: