I tre uker har 15.000 spillere jaktet på koder i nettspillet Rottenetter, som er en del av lanseringen rundt den norske filmen med samme navn.

Nå er finalistene klare, og finalen går av stabelen i Oslo Spektrum torsdag.

Thomas Barli Mjøsund (24) fra Verdal var den som oppnådde flest poeng i spillet fra "det grådige" laget, og kommer til å beholde pengene selv dersom han vinner.

Han kjemper mot finalisten fra "det gode" laget, Håkon Treider fra Oslo, som har forpliktet seg til å gi premien til et veldedig formål.

— Skikkelig rotterace

— Finalistene utstyres med egen bil med sjåfør, en laptop med internettilgang og iphone med GPS. Det blir en finale hvor finalistenes ferdigheter virkelig blir satt på prøve. Oppgavene vil variere i både vanskelighetsgrad og løsningsmåte, og vi forventer et skikkelig rotterace mellom de to finalistene i Oslo i morgen, forteller spillets produsent Rolf Risnes i Hyper Interaktiv.

- Sjokkert

Thomas Barli Mjøsund ble i ettermiddag oppringt av produsenten med beskjed om at han var en av finalistene.

— Jeg ble rimelig sjokkert, for jeg hadde ikke ventet å komme til finalen. Det har gått diverse rykter på facebook angående poengsum, og jeg var i tvil om det var jeg som hadde flest poeng, sier Thomas.

Rottenetter er et såkalt ARG-spill (Alternate Reality Game – eller alternativ virkelighetsspill) som innebærer at deltakerne må løse oppgaver på nettet og ute i den virkelige verden.

"Grådig" nettverk

Thomas har brukt mye tid på å lete etter koder, løse rebuser og finne ledetråde, og har vervet hele 62 venner fra facebook til spillet.

— Jeg fant tidlig ut at det lønte seg å bygge opp et "grådig" nettverk. Jeg fikk ekstrapoeng for hver venn jeg vervet, samt at jeg fikk poeng for hvert oppdrag de løste. Det var nok det som gjorde at jeg kom til finalen, sier han.

Han nevner også at spillerne hadde et diskusjonsforum på nettet, hvor de utvekslet tips og samarbeidet om hvordan de skulle løse de ulike oppdragene.

Sender stand-in

Et skår i gleden er at Thomas ikke selv kan være til stede under finalen i morgen.

— Jeg har operert blintarmen, og ble utskrevet fra sykehuset i går ettermiddag med streng beskjed om å holde meg i ro. Det var veldig dårlig timing, forklarer han.

Etter avtale med produsenten sender Thomas en kamerat som stand-in.

— Han har ikke spilt nettspillet så mye som meg, men jeg skal oppdatere ham godt slik at han stiller sterkt på finalen i morgen, sier han.

På nett under finalen

Han har også alliert seg med en gjeng spill-kamerater.

— Vi skal være på nett under finalen i morgen, slik at han som spiller for meg kan kontakte oss når han får oppgavene. Vi skal prøve å hjelpe ham slik at han får løst oppgavene så fort som mulig, sier han.

Han har lovet sin stand-in en god belønning dersom han stikker av med seieren.

Rottenetter-spillet har lykkes i å skape interesse rundt filmen Rottenetter, som er en spenningsfilm om ambisjoner og grådighet fra finansmiljøet i Stavanger.

Filmen har premiere på norske kinoer fredag 4. september, dagen etter vinneren av spillet er kåret.

Foto: Nordisk Film Distribusjon A/S