Etter den opprinnelige planen skulle Rockheim åpnet dørene for publikum denne helga.

Før sommeren ble det klart at tidsfristen ville sprekke, blant annet på grunn av konkurs hos byggentrepenøren.

Selv om det ikke ble satt en ny konkret dato, ble det antydet åpning fire måneder etter opprinnelig åpningsdato.

I dag, under en seremoni der kulturminister Trond Giske foretok en seremoniell nøkkeloverrekkelse til direktør Suzette Paasche i Museene i Sør-Trøndelag, opplyste Giske imdlertid at den fysiske åpningen blir ytterligere forsinket.

Museet ikke slipper inn en eneste gjest før mars 2010. — Nå har vi i alle fall en dato vi skal klare med veldig god margin, sa prosjektleder Arvid Esperø.

Fra 8. - 13. mars skal åpningen derimot feires gjennom en ukelang åpningsfestival.

Det er imidlertid ikke meldt om forsinkelser i åpningen av den virtuelle delen av opplevelsessenteret, som også har vært utsatt en rekke ganger.

Den finner sted i morgen og er ved statsminister Jens Stoltenberg fra Oslo .

Fakta om Rockheim:

Bygging av et nasjonalt opplevelsessenter for pop og rock i Trondheim ble vedtatt av Stortinget høsten 2005. Senteret skal sørge for at Norges pop- og rockhistorie blir samlet inn, arkivert, digitalisert og formidlet både gjennom utstillinger og aktivitet i senteret og via nettsidene.

Regjeringen har i løpet av 2008 og 2009 bevilget totalt 90 millioner kroner til utvikling av virtuelt innhold og utstillinger i Rockheim.

Senteret har 3325 kvadratmeter med utstillingslokaler men skal også bli et virtuelt senter. Internettsiden rockheim.no inneholder en tredimensjonal versjon av selve museumsbygget og Rockipedia, en database for norsk pop- og rockmusikk.

Rockheim rommer også en konsertscene med plass til 400 mennesker.