— Da jeg ledet 1-0 skulle jeg trukket meg ut av kampen, sier Hugo Fiksdal etter han ble den som måtte forlate «Farmen» lørdag.

En skiveutglidning i ryggen satte en stopper for kraftkaren da han møtte andrekjempe Eren Gjægtvik i bryting.

— Det er vanskelig med en jevn kamp når man har så mye smerter, forklarer Hugo og legger til:

— Det var galskap å fortsette brytekampen.

Skuffet over Eren

Ingen av de andre deltakerne visste om ryggproblemene til Hugo. Det vil si, minus andrekjempe Eren. Dager før kampen, spurte Hugo Eren (som driver med massasje) hva posen på ryggen kunne være. Det skulle han kanskje ikke gjort.

— Bare timer før kampen spurte Eren om jeg enda hadde vondt i ryggen. Og på tross av dette valgte han fremdeles å møte meg i bryting, sier Hugo og innrømmer at han ble skuffet over konkurrentens valg av gren.

— Slikt blir det ikke fair play ut av. Jeg hadde ikke sjangs til å ta ham. I tillegg til ryggsmertene, hadde jeg gått ned ti kilo.

Måneder etter «Farmen»-innspillingen er Hugo fortsatt ikke helt bra i ryggen, men ifølge han selv er han «85 prosent bedre».

Ble sint av løgn

Lørdag var det tredje gang Hugo måtte møte til duell. Tidligere har han slått ut både Christian og Ruben. Og da storbonde Torkel valgte Hugo som førstekjempe ble han ikke videre blid.

— Torkel hadde fortalt meg og Geir Ove at han skulle velge Eren som førstekjempe. Og når gutten lyger meg rett opp i ansiktet er det ikke rart man blir sint, erklærer Hugo før han fortsetter:

— Det er ikke noen framtid i gå rundt å lyge i livet.

Tøyset med trussel

Etter førstekjempevalget onsdag, kom Hugo med en kommentar til Geir Ove om at «Torkel skulle knuses og leveres på dørstokken til mora». Denne ytringen var kun en spøk ifølge Hugo.

— Jeg skulle ikke sagt dette. Men det var bare tøysehumor, forklarer 37-åringen.

I dag er Hugo verken sint eller bitter på Torkel.

— Jeg ønsker gutten alt godt i verden. Men han hadde ingen grunn til å dolke meg i ryggen, sier Hugo.

Utsatt for sabotasje

Hugo har vært storbonde ved to anledninger. Sist gang han hadde tittelen var ukesoppdraget å lage i stand fest til godseier Aslakstrøm på hans sommerresidens.

Og da noen av deltakerne ikke ønsket av Hugo skulle få en finalekniv, gikk blant andre Catharina inn for å sabotere ukesoppdraget. Hun tuklet med maten, men til liten nytte. Oppdraget ble godkjent til tross.

— Det er fryktelig synd at de oppførte seg på den måten. De burde gå inn i seg selv og finne moralen sin, erklærer Hugo som ikke visste om sabotasjen før han så det på tv.

— Jeg er i alle fall veldig glad for at jeg kjørte en ren linje på «Farmen». Det er jeg stolt over, konkluderer han.