KVINESDAL: Når fem år med rock skal feires på Øyesletta i Kvinesdal til sommeren, klemmer festivalledelsen til med store endringer for å trekke til seg enda flere rockere.

Festivalen utvides fra tre til fire dager, bookingbudsjettet nesten dobles og både scenene og campingområdet blir større.

I 2006 inntok drøyt 2000 publikummere Øyesletta og oppstarten av Kvinesdal Rock Festival. Under femårsjubileet til sommeren håper festivalledelsen på nærmere 50.000 besøkende.

Fire headlinere

— Vi hever standarden. Ifølge en undersøkelse synes folk at vi er Norges kuleste festival. Vi må gi noe tilbake også, sier festivalsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt til fvn.no.

Tidligere år har festivalen startet torsdag. Til sommeren går de første bandene på scenen onsdag 7. juli.

De to første dagene skal området foran scenene deles i to, slik at også ungdom under 18 år får slippe inn. De neste to dagene blir det aldersgrense på 18 år. Ifølge festivalsjefen blir det trolig satt et tak på mellom 12.000 og 13.000 besøkende hver dag.

— Vi begynner litt forsiktig, og skal ha tre band på hovedscenen og tre band på den lille scenen. Vi skal totalt ha fire headlinere, og en av dem skal spille på onsdagen, sier Aamodt, som kommer til å offentliggjøre flere klare band i slutten av november når U.D.O. drar i gang kickoff-turné med stopp i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Vil booke 50 band

  • Vi skal slippe seks band til hovedscenen og to til partyscenen. Jeg får alltid pes for at jeg er tidlig ute, men når jeg vil ha et band sier jeg fra at jeg vil ha dem. Så langt ser det veldig bra ut, flirer festivalsjefen.

Han regner med å booke opp mot 50 band til femårsjubileet. Det er en dobling av antallet fra oppstarten i 2006, og med større band innebærer det dobling av bookingbudsjettet fra i år.

— Jeg kan ikke gå ut med eksakt sum. Men om det ikke blir dobling, så blir det i alle fall ikke langt unna, sier Aamodt.

Festivalen hadde i år et totalbudsjett på rundt 13,5 millioner kroner.

- En gjeng med ildsjeler

Under årets festival kom 25.000 rockere til Kvinesdal. Får festivalledelsen det som de vil, blir det dermed også en dobling av antallet publikummere til jubileet.

Festivalsjefen medgir at Norway Rock Festival har vokst fortere enn gjengen bak våget å håpe på.

— Vi er fremdeles en gjeng med ildsjeler som ikke har tatt ut lønn. Vi venter til vi får penger, sier han, og legger til:

— En ansatt i kommunen fortalte meg nylig at jeg før oppstarten sa at vi i løpet av seks år skulle ha internasjonalt store band. Det har gått litt fortere.