FRELST: Publikum var entusiastiske fra første stund. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: Enkelte var frelst allerede før han gikk på scenen.

— Morten Abel er utrolig bra live. Vi har sett han flere ganger, og det er alltid veldig gode konserter, sier Marit Berentsen fra Stavanger.

Hun var på konserten sammen med venninnen Maren Sundal. Også mellom 400 og 500 andre publikummere hadde funnet veien til Kick torsdag kveld.

Da folk forsto at Abel og hans fem bandmedlemmer var i komminga rett etter 21.00 ble det fort trangt om plassen. Og kveldens hovedperson fikk en hjertelig mottakelse.

Selv med dunkel belysning da Abel trakk gitaren over hodet, hadde han som vanlig på seg solbriller. Enkelte tenkte kanskje at det ikke var helt nødvendig, men det varte ikke lenge. I det bandet satt i gang med første låt fikk publikum servert et lysshow så kraftig at det kunne virke som om 50 fotografer gikk berserk med blitslampene sine på scenen.

Foran scenen var publikum med fra første stund, mens de bakre rekkene i kjent kristiansandsstil tok på seg betrakterrollen. Etter et par låter måtte også disse gi etter for rytmene, og var ikke så veldig mye mindre entusiastiske enn Morten Abel som bedrev sin velkjente vrikking på scenen.