KRISTIANSAND: Det er i hvert fall målsettingen til musikksjef Jørgen Skauge som altså smeller til med to headlinere på samme scene tirsdag 3. juli.

— Når vi først skal åpne den nye Idrettsplassen, hvorfor ikke feire det med brask og bram? Hele tirsdagen blir en skikkelig partypakke, lover musikksjef Jørgen Skauge.

I dag bekrefter han det som Fædrelandsvennen skrev allerede i januar: Scissor Sisters kommer til Quartfestivalen 2007. — Det var flere ymse årsaker som gjorde at det tok litt tid før vi kunne komme med en endelig bekreftelse, sier Skauge.

Partyband

Nå er det imidlertid klart at både Scissor Sisters og Beastie Boys, begge band fra USA, deler status som headlinere på Idrettsplassen 3. juli. Førstnevnte band får æren av å avslutte kvelden.

— Vi har vært åpne med begge bandene om denne «joint headline»-planen hele tiden, og det har utelukkende vært en fin dialog. Beastie Boys hadde ingenting i mot å gå på scenen før Scissor Sisters, forteller Skauge.

Han tror det kommer til å bli usedvanlig vanskelig å holde dansefoten rolig når den første tirsdagen i juli lakker mot kveld.

— Scissor Sisters er et partyband av dimensjoner. Alle som har hørt «Don´t feel like dancing» får lyst til å danse. Hele kvelden blir en super oppvarming før man labber ned til byen og avslutter natta med en fantastisk klubbpakke, sier Skauge.

Og konkluderer:

— Tirsdag forventer vi masse folk og kjempestemning!

Det tredje og siste bandet som skal spille på Idrettsplassen på åpningsdagen er ennå ikke klart.

— Jeg har en lur fisk på gang, humrer Jørgen Skauge hemmelighetsfullt.

Mer rock

I Bendiksbukta samme dag har han allerede bekreftet Stjerten, Lorraine, Datarock og ikke minst den danske dynamittpakken Mew. De som like partyband kan glede seg spesielt til Datarock.

— Datarock skaper alltid fantastisk stemning, forsikrer Skauge, som svarer slik på om nattesøvnen er blitt litt bedre de siste dagene:

— Det går fortsatt fint, takk. Det er ingen hemmelighet at det har vært stor interesse rundt bookingen vår i år, men det er jo strengt tatt bare positivt. Internt har vi aldri vært i tvil, for vi vet hvilke artister vi jobber med, men det er hyggelig å registrere at også publikum nå har fått troen tilbake på oss, sier Skauge.

Dagbladet skrev nylig at Quart var i ferd med å bli en hip hop-festival. Til det har Skauge bare ett ord:

— Feil!

Etterfulgt av følgende garanti til alle som liker skitne dogneri og blytunge riff.

— Nå kommer rocken. De neste slippene vil domineres av rock, og jeg garanterer at det blir fet rock, sier Jørgen Skauge.

Fortsatt har han tre headlinere igjen å offentliggjøre før de største navnene på sommerens Quart er i boks.