Mot slutten av januar dukker Gaute Ormåsen opp på «Hotel Cæsar» som bartenderen/artisten Marius Nordheim.

Og det at Ormåsen skal spille artist i såpeserien, vet han å dra nytte av.

Allerede før han har kommet på skjermen, har TV2 sendt reklamesnutter for serien der vi blant annet kan se Marius/Gaute synge på låta «Usminka sjel». En låt som ble utgitt på albumet «G for Gaute» for snart to år siden.

Ingen promo

Teamet bak «Hotel Cæsar» ser ingen betenkeligheter med at Gaute Ormåsen får tralle på sin egen musikk gjennom rollen han spiller i serien.

— Ja, Marius er innom en Gaute Ormåsen-låt, men vi viser kun 15-20 sekunder, så noen stor promoeffekt for låtene hans vil det nok ikke bli, mener produsent Tom Sterri mens han samtidig presiserer at Marius synger andre sanger, blant annet «Deilig er jorden» på Cæsar-gjengens julebord.

— Vi ser ikke noe etisk problem med dette – tvert imot – det er naturlig at Marius ville sunget en snutt av en annen norsk musiker som har fått det til, skriver Sterri i en e-post.

Ikke snikreklame

Videre erklærer Sterri at det ikke dreier seg om snikreklame.

— Det er klippene for korte til. Dessuten sendes ikke studioversjonen, men en «unplugged» versjon uten det helt optimale lydutstyret for musikk.

Sterri presiserer også at det er mer til Marius-karakteren enn det musikale.

— Kanskje «Cæsar» beveger seg inn i en metaverden med dette, men når Marius får ferdig sin låt blir den aldri utgitt. Den er spesialkomponert til «Hotel Cæsar».

- Spilt mange av mine låter

Og selv om «Cæsar»-produsenten hevder det kun dreier seg om én Gaute-sang, sier hovedpersonen selv at Marius spiller mange låter i serien.

— Jeg har spilt 5-6 glimt fra plata «G for Gaute» og brukt et par låter fra det neste albumet mitt «Drømmesang», forklarer Gaute Ormåsen og innrømmer gladelig at han gjør rollen som Marius for å få promotert sin egen musikk.

— Jeg håper de som ser på «Hotel Cæsar» vil bli nysgjerrig på det de hører av Marius og finner fram laptopen for å sjekke ut musikken min, aspirerer Ormåsen og sier han ikke ville blitt med i serien hvis han kun skulle spilt bartender.