Notodden Bluesfestival har sikret seg et virkelig legendarisk navn med Jack Bruce. Bruce spilte som kjent sammen med Eric Clapton og Ginger Baker i Cream, og nå har han dannet en ny trio sammen med Robin Trower. Sistnevnte er blant annet kjent fra Procul Harum. De to har også med seg tidligere trommeslager i Level 42, Gary Husband.

Magi

– Jeg forventer magi i luften når Jack Bruce sin legendariske stemme fra Cream runger utover festivalområdet på Notodden. Dette blir en av de største hendelsene i festivalens historie, opplyser bookingansvarlig i Notodden Blues Festival Ed Murphy i en pressemelding.

Bruce var også bassist i Alexis Corner’s Blues Incorporated og John Mayall’s Bluesbreakers tidlig på 1960-tallet. I november i fjor skapte Bruce overskrifter da han langet ut mot musikerkollegene i Led Zeppelin.

– Alle snakker om Led Zeppelin og de har bare spilt en konsert. Cream gjorde flere uker med konserter. Skikkelige konserter. Ikke bare en teit konsert som Zeppelin gjorde med toneartene senket og slikt, raste han til Classic Rock Magazine.

Utbruddet kom i anledning utdelingen av Classic Rock Awards.

Fans

Bassisten har sendt ut følgende melding til sine norske fans via festivalens nettside:

– Til alle Cream-fans i Norge kan jeg si at jeg vil fremføre noen av de mest kjente låtene fra Cream. «Sunshine Of Your Love», «White Room» og «Politician» står fremdeles på spillelista, melder han.

Notodden bluesfestival har flere ganger tidligere forsøkt å hente Bruce til Norge, men helseproblemer og Cream-gjenforeningen satte en stopper for planene.

Festivalen ble arrangert første gang i 1988, og har vokst til å bli Skandinavias største bluesfestival. I år finner festivalen sted mellom 30. juli og 2. august.