Spellemannsvinneren Grande innrømmer at han måtte sette seg ned da han fikk meldingen om at gitarhelten Eric Clapton personlig hadde lyttet seg igjennom sangene hans på MySpace.

– Jeg trodde først det bare var managementet hans som hadde snakket med min manager. Jeg fikk imidlertid vite at Clapton hadde vært på MySpace-siden min og lyttet. Han hadde til og med bestilt en cd, forteller Grande.

– Hvordan føltes det?

– At han selv spør om jeg kan varme opp for ham føles helt uvirkelig. I mine øyne er han jo blant de fem beste gitaristene gjennom alle tider. Han har skapt store deler av språket for gitar. Han var den første virkelige gitarhelten.

Karriere

Grande har en travel sommer og høst foran seg. En god del nye låter er klare, og han vurderer å gå i studio i løpet av høsten. Å få denne typen tilbakemeldinger fra Clapton kan spille inn i den videre karrieren, tror han.

– Det skader nok ikke å ha det på CVen, flirer han.

Gitaristen og låtskriveren var tidligere medlem av Good Time Charlie, og soloplaten «Uppers, Downers, Screamers & Howlers» kom ikke ut før i fjor. Da ble han da også belønnet med spellemannspris i bluesklassen.

Grandes ti største gitarhelter:

  • Paul Kossoff (Free) – Han har vært mitt store idol, og har aldri sluppet taket i meg. Free er et av mine absolutte favorittband, og Paul Kossoff er gitaristen som alltid har vært med meg.

  • Jimi Hendrix – Du kan samle på alt som finnes av piratopptak, konsertopptak og studioplater av Hendrix og finne ut at han aldri har gjort noe dårlig. Hans rolle i gitarens historie er unik.

  • Eric Clapton – For meg er det hans arbeid med Cream og Blind Faith som er det største med Clapton. Han var den første gitarhelten.

  • Jimmy Page (Led Zeppelin) – Jeg er veldig fan av Pages arbeid i Yardbirds, og er glad i de fem første Zeppelin-platene.

  • Robert Johnson – Det som Johnson gjorde som gitarist var helt unikt i forhold til alt annet som fantes på 30-tallet. Du kan lytte til det i dag og virkelig tenke at «dette er fett». Han er bestefaren til alle gitaristene som kom senere.

  • Johnny Guitar Watson – Han er den store flørteren. Han spiller gitar med store bokstaver.

  • Albert King – King er en av gitaristene med mest sting i tonen. Jeg liker også hvordan han leker seg med sjangrene.

  • Jack White (The White Stripes) – Han er helt fantastisk. Han er en fyr som tar den gamle bluesen og gjør spennende ting med den. Han er ganske tradisjonsbundet, men tar også bluesen til et nytt og yngre publikum.

  • Bukka White – Han var akustisk gitarist og hadde en stor lyd. Både tonen og anslaget hans gjør at musikken hans låter farlig den dag i dag.

  • Slash (Guns n' Roses/Velvet Revolver – Han må være med på listen. Han er grunnen til at jeg i det hele tatt spiller gitar. Da jeg var 14 var Guns n' Roses det store. Han er på mange måter den ultimate gitarhelten. Det kan være en smule teatralsk, men han har flotte og melodiøse soloer. Han er nåtidens største gitarist.