Festivalsjef Thomas Ryjord sier festivalen også i år vil ha forbud mot strømaggregater og eget grillutstyr på sin festivalcamp.

— Det er fordi vi ønsker å ha litt kontroll over bruk av ild, gass og varme på campen. Isteden kan folk bruke felles grill- og bålplasser. Vi mener også det blir det større trivsel for alle om det ikke er noen på campen som har med aggregater og store støykilder, sier Ryjord.

De opplyser festivalgjestene på forhånd om at aggregater og eget grillutstyr er forbudt.

— Om noen likevel tar det med, tar festivalen vare på utstyret til de skal dra igjen.

Døde av kullosforgiftning

Lørdag omkom Anita Wathne og Terje Brueland av kullosforgiftning på festivalcampen til Norway Rock Festival i Kvinesdal.

Samboerparet oppholdt seg inne i en buss sammen med åtte andre da de omkom. De andre passasjerene på bussen har alle fått kullosforgiftning, og har fått behandling på sykehus. For tre av de åtte er situasjonen fremdeles alvorlig.

Døde under Ski-VM

— Hva tenker du som festivalarrangør om ulykken i Kvinesdal?

— Det er forferdelig tragisk, både for pårørende, lokalsamfunnet og for arrangørene. Jeg tror dette er en ulykke som kunne skjedd hvor som helst. Det er viktig at alle tenker seg godt om både på camping og festivaler, sier Ryjord og minner om ulykken som skjedde i Trondheim under VM på ski i 1997. Da døde en 27 år gammel mann av kullosforgiftning inne i et telt midt i den store teltleiren ved Sørem gård, forårsaket av en engangsgrill som produserte den dødelige gassen.