Endelig er filmen her! Og samme hva anmelderne måtte mene — kvinner verden over er sikre på at gjensynet med heltinnene fra Manhattan blir over all forventning. Dette har Ida Holmen, Charlotte Thorstvedt, Signy Fardal, Eli Kari Gjengedal og Julie S. Werenskiold å si om den elskede serien.

1) Min yndlingskarakter må bli...

IDA HOLMEN, REALITY-KJENDIS: Samantha. Hun er selvsikker, lidenskapelig, tøff og ikke redd for å si meningene sine. Samantha har suksess i jobben sin, hun er direkte og får det alltid som hun vil. Hun er løssluppen og til tider herlig vulgær... Jeg tror alle og enhver har et lite ønske om å være litt som Samantha noen ganger... Jeg er i alle fall ikke redd for å si at jeg gjerne skulle hatt enda mer av Samantha i meg.

ELI KARI GJENGEDAL, VÆR-KJENDIS PÅ TV2: Samantha er min yndlingskarakter fordi hun er bare helt utrolig morsom og har en attitude som er fantastisk. Hun er 100% selvstendig, tjener penger og vet å bruke dem på seg selv og så velter hun seg i menn på sine egne premisser. Jeg elsker det!

CHARLOTTE THORSVEDT, PROGRAMLEDER PÅ MTV: Jeg liker Carrie, hun søt og sjarmerende og den mest normale i serien. Charlotte er for beskjeden, tilbaketrukket og prippen mens Samantha er for «over the top» og Miranda er liksom ikke meg.

SIGNY FARDAL, REDAKTØR I ELLE: Min yndlingskarakter er selvfølgelig Carrie. Selv om alle fire er superkule er det Carrie som er sjefen. Hun er også den som har den aller kuleste klesstilen, særegen og eklektisk.

JULIE S. WERENSKIOLD, SHOWBIZ-REPORTER: Samantha. Fordi hun får saker og ting til å skje. Kanskje fordi hun er den mest spesielle av jentene. Det betyr ikke at jeg nødvendigvis ville likt henne i det virkelige liv.

2) Scenen jeg aldri glemmer...

IDA HOLMEN: Der Charlotte sitter nygift og snakker med sine Kappa kappa gramma-venner og hun etter tre martinier ender opp med å sjokkere dem med intime detaljer om sitt sexliv. Denne scenen minner meg på at selv den mest perfekte, snobbete og pripne noen ganger kan bli menneskelig og fylles av begjær og vulgaritet. Charlotte ble i denne episoden for meg menneskelig, og det var befriende å se.

ELI KARI GJENGEDAL: Jeg har ikke sett så veldig mange episoder, så jeg husker ikke én spesiell uforglemmelig scene. Det er derimot en del rådyre designerantrekk Carrie har hatt på seg som har festet seg til netthinnen.

CHARLOTTE THORSVEDT: Jeg tror det var Charlotte som sto modell for en maler som malte kvinner med fokus på deres «edlere» deler. Jeg husker at jentene var på kunståpningen, og de skulle gjette hvilken vagina som var Charlottes.

SIGNY FARDAL: Ingen spesiell scene jeg aldri glemmer, bortsett fra at det selvfølgelig er superromantisk når Carrie og Mr. Big finner tilbake til hverandre i siste episode.

JULIE S. WERENSKIOLD: Jeg synes mer eller mindre alle episodene er morsomme. Men husker spesielt én episode der gjestestjernen var dildoen «The rabbit pearl vibrator». Synes å huske at Charlotte får tak i den og forsvinner for resten av episoden.

3) Visdom jeg har tatt med meg fra serien...

IDA HOLMEN: Carries sitat: «The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you love, well, that's just fabulous».

Hvordan kan man få andre til å elske en om man ikke elsker seg selv? Vanskelig å selge noe man ikke kan stå inne for.

ELI KARI GJENGEDAL: Livet går videre selv om en tråkker i salaten fra tid til annen.

CHARLOTTE THORSVEDT: Vanskelig spørsmål, men etter hvert som vi går lenger ut i serien ser vi at jentene etablerer et eget liv med mann og barn, men de er fremdeles like gode venner, de setter av tid til hverandre. For meg tror jeg det er visdommen jeg har tatt med meg fra serien, å pleie venninner selv om man etablerer seg. Er venninnene virkelige venner vil de alltid være en støtte og glede, et slag supplement til det etablerte liv.

SIGNY FARDAL: Kanskje ikke så mye livsvisdom – men mye hverdagsfilosofi. For eksempel i episoden «A womans right to shoes» hvor Carrie på slutten funderer over hvorfor kvinner av og til er så lite flinke til å støtte hverandre. Det viktigste i serien er vennskapet mellom disse fire jentene og hvordan de støtter hverandre og vil hverandre vel.

JULIE S. WERENSKIOLD: Visdom? Hehe. At alle mennesker i hele verden er opptatt av penisstørrelse, altså at de fleste mennesker baler med de samme dagligdagse problemene, også i kjærlighetslivet.

4) Har kvinner (eller menn) noe å takke SATC for?

IDA HOLMEN: Vi kvinner har masse å takke denne serien for. Det er blitt satt ord og bilder på mange av tankene kvinner går rundt med. Problemer, normer og etiske dilemmaer er gjennom serien blitt ufarliggjort, og har etter min mening gitt aksept for å kunne bli debattert. Selv om mye er satt på spissen i serien, tror jeg det har vært nødvendig å overdrive på denne måten for å få tabubelagte temaer opp til diskusjon.

ELI KARI GJENGEDAL: Ja! Jeg synes serien har vært med på å sette ansikt på karrierekvinnen, selv om karakterene er noen luksusdyr.

CHARLOTTE THORSVEDT: Jeg tror kvinner har blitt litt mer vågale når det gjelder antrekk og skovalg etter serien. Carrie har fantastiske klær og måten hun setter dem sammen på er utrolig.

SIGNY FARDAL: Først og fremst en uunnværlig stilguide, dessuten viser serien at kvinner kan ha det gøy og ta for seg av livet selv om de har passert 30 og er single. For menn var nok serien en liten vekker i og med at de fikk innsikt i hva og hvordan kvinner snakker om menn og sex. Banebrytende med denne serien er også at det er kvinner i alle hovedrollene, og at menn er biroller.

JULIE S. WERENSKIOLD: Menn kan takke SATC for å ha lært dem mer om kvinners hemmeligheter. Serien har helt klart fungert frigjørende for kvinner. Den gjenspeiler en viktig samfunnsendring: Nå er det mer akseptert at kvinner kan ha en velfungerende hjerne i tillegg til leppestift, Balenciaga og sexlyst.

5) Dette håper jeg skjer i filmen...

IDA HOLMEN: Jeg håper virkelig Carrie endelig får sin Mr. Big og at hun denne gangen står løpet ut og gifter seg.

ELI KARI GJENGEDAL: Jeg så premieren forrige fredag i USA, jeg hadde håpet at Samantha ville finne kjærligheten...

CHARLOTTE THORSVEDT: Jeg håper selvfølgelig at Mr. Big og Carrie ender opp sammen. Ifølge ryktene gjør de vel det òg. Så da er det bare å vente på film nummer to så vi kan følge med på graviditet og barnefødsel – i familien Big.

SIGNY FARDAL: Har ingen formening om hva som skal skje, men gleder meg til to timers god underholdning.

JULIE S. WERENSKIOLD: At Charlotte slipper seg løs og går berserk.