Idol-vinneren fra 2007 Glenn Lyse satte hurtighetsrekord på salg av vinnersingelen «Days go by» etter Idol-finalen. Med rundt 10.000 solgte det første døgnet, meldte plateselskapet hans BMG at de var stor-fornøyde. Nå ser det ut til at debutplaten hans heller ikke gjør det så verst.

«Come closer»

Glenn Lyse slapp sitt første album ut på markedet for to uker siden. Og allerede har han solgt 13.000 eksemplarer av «Come closer». Til sammenligning solgte Idol-vinneren 2006, Aleksander D. With, 20.000 totalt av sitt debutalbum. Jorun Stiansen, Idol-vinneren fra 2005, solgte 25.000 album totalt. Plateselskapet regner med at Glenn Lyses album vil nå deres mål på 20.000 solgte.

— Vi er godt fornøyd med salget av platen til Glenn Lyse, sier Øyvind Holmboe Basmo, marketing manager for BMG til Aftenbladet.no.

Forventet plassering

Platen gikk rett inn på en 6.plass på VG-lista første uken. Denne uken ligger den på en 9.plass.

— Dette var forventet. Glenn er blant de beste innen topp-ti og det er vi meget fornøyde med, sier Basmo.

Marketing sjefen sier videre at det er stor interesse rundt artisten.

— Vi får veldig mange telefoner fra folk som ønsker å booke Glenn til sine arrangementer. I tillegg blir det en travel vår og sommer for Idol-vinneren. Vi har mange festivaler og konserter som holder på å komme i orden, sier Basmo.

Artist.no som gjør all booking for Glenn Lyse, sier de har et par spennende festivalnavn på listen som de vil få bekreftet i løpet av kort tid.

På turnè med eliten

Glenn Lyse har akkurat avsluttet «Vinterlyd»-turnèen for P4. Foruten om Lyse, var Alejandro Fuentes, Venke Knutson, Kurt Nilsen og Surferosa med på turnèen, som startet i Hemsedal 23.februar og ble avsluttet i Hafjell i påsken. Stedene de var innom var blant annet Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø.

Inntektene for turnèen gikk til kreftforeningen.

Foto: Morten Holm/Scanpix