Øyafestivalen kunngjør i dag fire nye navn på årets spilleliste. Festivalen har jevnlig offentliggjort godbiter til årets festival, og Beirut er et kjærkomment navn.

— Beirut avlyste dessverre i fjor, men er innstilte på å gjøre det godt igjen i år. Vi vet at dette kommer til å skape voldsom begeistring når bandet for første gang står på en norsk scene, da Beirut er blant de mest ønska navna på våre nettsider, skriver Øyafestivalen i en pressemelding.

Beirut spiller lørdag 15.august, samme dag som Bob Hund og Röyksopp.

Beirut er Zach Dondons kritikerroste band. I 2006 ga han ut strålende «Gulag Orkestar». Han fulgte opp med The Flying Club Cup høsten 2007 og etter hvert var Beirut etablert som et av de mest spennende nye navnene i amerikansk indie. Nå er Condon og co aktuelle med den doble EPen «March of the Zapotec/Holland». Den ene halvdelen er spilt inn i Mexico, den andre er musikk Condon tidligere har fingret med under navnet Realpeople.

Flere navn

De tre andre nye navnene er amerikanske Beach House , svenske Jenny Wilson og britiske The Big Pink

I tillegg kommer amerikanske Beach House, med sin forsiktige og drømmende popmusikk. Jenny Wilson blander sammen elementer fra moderne pop på en måte som for tiden gleder mange nordmenn. Engelske The Big Pink er spådd et gjennombrudd av dimensjoner i 2009. Du kan se dem først på Øya. Alle fire har blitt tatt godt i mot av musikkmedier og publikum i det siste. Nå er de klare for Middelalderparken.

Andre artister

Artiser som allereder er bekreftet til årets Øyafestval er blan andre Röyksopp, Lily Allen, Arctic Monkeys, Band of Horses, Bob Hund, Datarock, Kåre & The Cavemen, Marit Larsen,Satyricon, Wilco, Bon Iver, The Bronx, Farmers Market, Fever Ray, Tommy Tokyo & Starving For My Gravy, Erol Alkan, Atomic, Baddies, Chairlift, Crystal Antlers, Grizzly Bear, Harrys Gym, Hello Saferide, I Was A King, Kvelertak, Magnetic Man, Feat Skream & Benga, The New Wine, John Olav Nilsen & Gjengen, Norma Sass, Pony The Pirate, Tønes og Ungdomskulen.

Selger

— Salget av festivalpass og dagsbilletter til sommerens feteste festivalopplevelse går godt og det er ingen grunn til å sitte på gjerdet om man vil sikre seg muligheten til å se cirka 80 av årets heiteste navn i Middelalderparken, minner festvalledelsen om.

Hør på Beiruts første store hit «Nantes» her:

Foto: MySpace