Mike Tomich fra USA er en selv-lært barnelege/vitenskapsmann (stryk det som ikke passer) som har fått det for seg å advare alle foreldre mot dataspillenes farlige verden. Ikke bare kan spill gjøre barna dine til innesluttede og humørsyke «World of Warcraft» -avhengige tidsinnstilte bomber, men spillene kan også deformere hendene til dine små håpefulle.

Barn under åtte år som spiller dataspill kan med Mike Tomichs egen ord ende oss som Grady Franklin Jr., bedre kjent som «hummergutten», en deformert sirkusartist fra 40 -og 50 -tallet.

— Barn under åtte år burde ikke få tilgang til dataspill eller dataspill-kontrollere fordi disse kan vri og deformere veksten av fingrene, hevder Tomich gjennom sitt prosjekt «Our Silent Epidemic»

...med blanke ark og farjestifter tel

Men om ikke bannlysningen av dataspill var nok så foreslår også Tomich å forby fargestifter til barn under fem år av samme grunn.

Alt dette kan Tomich bekrefte gjennom «Fem og et halv år med vitenskapelig studier», hvorav de fleste av disse «bevisene» er lagt til skue på Tomichs egen hjemmeside i form av sort/hvitt fotografier av «deformerte» fingre, samt en Xbox 360 -konsoll.

Ikke bli en «hummergutt» du også

For skikkelig så slå budskapet på plass har Mike Tomich fått med bekreftende utsagn på sitt budskap fra kjente personer som Jane (88) som sier følgende: «Det er slik en skam at video -og fargeindustrien (!) ikke advarer foreldre om skadene dette kan påføre barna».

Ruth (94) på sin side mener at det er en stor skam å ta barndommen bort fra barna ved å la dem spille dataspill. Så der har du det, sort på hvitt, dataspill - det er farlig det. Så om du ikke passer deg så kan du ende opp som «Hummergutten».