Kaizers Orchestra gir ut nytt album 27. april, og trekker det tilbake 3. mai, skriver FaroJournalen.

– Vi ville at dette skulle være en eksklusiv utgivelse, og i stedet for å gjøre et begrenset opplag, slipper vi den i en begrenset periode, uttaler bandet i pressemelding fra Sony Music.

Uutgitte låter

Albumet heter «Våre demoner», og består av tidligere uutgitte låter fra hele bandets snart ti år lange karriere.

«Noen av sangene er kjent fra før, og har hatt et liv som livefavoritter, noen har lekket ut som halvshabby demoer, noen har bare vært kjent som titler, mens andre igjen kun har vært forbeholdt skrivebordsskuffen», heter det på bandets hjemmeside.

Plata byr på tre låter fra «Ompa til du dør»-demoene, tre fra «Evig Pint»-demoene, fire fra «Maestro»-demoene og en fra «Maskineri»-demoen.

Utvalg

– Det var forrige høst vi bestemte oss for å gjøre dette, i forlengelsen av en «b-sides tour» vi gjorde i oktober, forteller Janove Ottesen til fansiden Kaizernews.

– Det funket såpass bra å bytte ut 15 sanger fra settlisten med 15 mindre kjente albumspor, at vi begynte å leke med tanken på at det kanskje fantes forbigåtte sanger vi burde gi en ny sjanse. Vi gikk gjennom det vi har av demoer, og kom opp med et utvalg på 40 sanger. Ut fra disse plukket vi de 11 som nå kommer på albumet «Våre demoner».

Nå er låtene spilt inn på nytt, en prosess som har tatt bare en uke.

Markeres med konserter

Det lynraske plateslippet markeres med konserter på Cementen i Stavanger, Garage i Bergen, Mono i Oslo og Blæst i Trondheim.

– Samtidig feirer vi utgivelsen med å turnere på de klubbene hvor vi spilte de første jobbene for snart ti år siden. Det var jo der det hele startet, uttaler Kaizers Orchestra.

Nedlastning

Cd-versjonen av «Våre demoner» vil kun være tilgjengelig for salg i butikker i en uke fra utgivelse, men pressemeldingen sier ingen ting om tilgjengelighet for nedlasting.

Foto: EPA/Scanpix
Foto: EPA/Scanpix