Bronsehodet av Krag ble stjålet fra marmorsøylen i Wergelandsparken rundt 10. mai. Det var Joseph Grimeland som lagde hodet i 1933. Foto: Ann Magritt Arnli

10. mai skrev Fædrelandsvennen om bronsehodet av sørlandsforfatteren Thomas Peter Krag, broren til Wilhelm Krag, som ble stjålet fra Wergelandsparken. Verket forvaltes av kulturdirektørens stab, som ikke har mottatt et eneste tips siden hodet forsvant for over en måned siden.

— Det er fortsatt sporløst forsvunnet og vi har absolutt ingen spor å gå etter. Etter tyveriet ba vi om hjelp fra butikker i nærområdet, som bidro med kameraovervåkningsbilder. Dessverre fant vi ingenting av informasjon i opptakene, sier Angjerd Munksgaard, rådgiver for visuell kunst hos kulturdirektøren.

— Har dere troa på at bronsehodet kan dukke opp?

Bronsehodet av Krag ble stjålet fra marmorsøylen i Wergelandsparken rundt 10. mai. Det var Joseph Grimeland som lagde hodet i 1933. Foto: Ann Magritt Arnli

— Vi håper fortsatt at det vil returnere. Men siden det har gått over en måned er vi urolige. Og vi oppfordrer fortsatt tyven til å returnere bronsehodet. Det er utrolig leit når offentlig kunst- og statuer blir stjelt fra byen, sier Munksgaard.Det var Joseph Grimeland som lagde hodet i 1933, og bysten har stått i Wergelandsparken siden 1956. Den ble i sin tid finansiert av donasjoner fra både folk, forfattere og kunstnere.

— Selv om det ikke var det kunstverket som utmerket seg mest i bybildet i vår moderne tid, var det viktig i sin tid. Det var stort engasjement for å hedre Krag, og det er stor historisk verdi i bronsehodet. Vi hadde også planer om å lage et eget område i byen hvor vi skulle flytte statuene av både Wilhelm- og Thomas Peter Krag, opplyser Munksgaard.

Tyveriet ble anmeldt en uke etter at saken ble kjent i mai. Men i dag er det lite politiet kan gjøre.

— Vi har ingen spor, ingen tips, eller anelse om hvem som står bak tyveriet, sier Frode Smith, leder av allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon.