Marthe Mine Pedersen fra Kristiansand har siden innspillingen i Argentina fått tvillinger. Ungjenta ser fram til sesongpremieren på Winter Wipeout. Foto: Torstein Øen

Mens Johan Tønnevold fra Grimstad har vært med på realityprogram på tv tidligere, er Marthe Mine Pedersen, Merethe Andersen, Marit Sørvig og Hege Myrhaug fra Kristiansand ukjente navn på realityhimmelen. Også Tonje Isabel og Thore Søvik fra Lyngdal, Line Lyshaug fra Arendal og Marita Lundevold fra Vennesla er nykommere innenfor realitysjangeren.

Johan Tønnevold er spent på prestasjonene til en yngre og tyngre utgave av han selv i realityprogrammet. Foto: TVNorge

UtsattFor noen år siden var Tønnevold med på et sjekkeprogram på NRK, som foregikk i mørket. I 2012 skulle det kommende programmet egentlig ha blitt sendt, men grunnet dårlig seertall på pilotprogrammet ble alt utsatt. At TVNorge nå skal sende Winter Wipeout, har redersønnen og ungkaren delte følelser for.

— Programmene ble jo spilt inn for to år og flere titalls kilo siden. Alt går ut på å komme seg helskinnet gjennom en hinderløype, og er egentlig veldig moro. Dere får sikkert se at vi tabber oss ut titt og ofte, sier Johan Tønnevold.

— Hele programmet ble spilt inn i Argentina, så selv om det er kunstsnø og skum ute, kunne man også få lange og fine perioder i solen, legger han til.

- Hvordan går det til slutt med Tønnevold i Winter Wipeout?

— Det kan jeg ikke si så mye om, men vi hadde det veldig moro underveis. Jeg kan love seerne at det blir mye å le av. Og to fra Sørlandet i finalen, svarer han.

Ble mor

Marthe Mine Pedersen gruer seg veldig til å se seg selv på tv så lang tid etter.

— Jeg har siden alt ble spilt inn blitt tobarnsmor, så det blir spennende og litt spesielt å se på hvordan programmet blir. Vi mellomlandet i Paris på vei til Argentina, og det var en strålende tur på en uke i Sør-Amerika, forteller Pedersen.

Marthe Mine Pedersen fra Kristiansand har siden innspillingen i Argentina fått tvillinger. Ungjenta ser fram til sesongpremieren på Winter Wipeout. Foto: Torstein Øen

— Selv om jeg la meg i hardtrening før avreise, var det tøft å komme seg gjennom hinderløypene. Og det er hardere enn hva man tror av å se på tv, legger hun til.Banen var ikke lett og det blir mange uforutsette utfordringer underveis. Så det var egentlig bare å klinke til for deltakerne.

- Er det noen forskjell på deg fra da og til nå?

— Jeg hadde sikkert sagt like mye teite ting da, som nå. Jeg er fortsatt meg selv, men du drar den litt ekstra ut når du er på tv. Man gjør mer tv-gimmik på skjermen enn hva jeg trodde før, svarer hun.

Røde baller

- Viste du at det var så mange med fra Sørlandet?

— Slik jeg har forstått det, var det mange fra Kristiansand, men vi viste ikke hvilke folk som skulle være med. Underveis fant jeg ut at det var en fra Grimstad der, Johan Tønnevold, sier kristiansandskvinnen.

— Vi ble veldig gode venner, og har holdt kontakten en del. At det var så mange sørlendinger med, var artig. Man får venner for livet der nede, sier Marthe Mine Pedersen.

Marthe forteller at hun fikk en trøkk allerede i den første runde, og trodde beinet var brukket. I tillegg gikk Pedersen på en smell på noen røde baller, uten at noen av deltakerne vil si noe mer om den saken.