— Det som er så fint med gospel er at det er en glede både i musikk og i budskapet, sa musikalsk leder Tom Jarle Istad Kristiansen fra scenen torsdag kveld.

Norwegian Gospel Singers med musikalsk leder Tom Jarle Istad Kristiansen foran. Foto: Charlotte Åsland Larsen

Konserten startet med tradisjonelle låter av store personligheter i amerikansk gospelmiljø. Kirk Franklin og Andrea Crouch er kjente navn. Etter hvert fikk de rundt 200 oppmøtte publikummerne også høre egenproduserte låter med en mer moderne vri. Det ble blant annet innslag av rap og funk.Norwegian Gospel Singers lanserer i disse dager sin første utgivelse, «Blessed», og ble tatt svært godt i mot av publikum. Konserten ble utsolgt to uker i forveien, og i salen var det god stemning og høy klappefaktor fra begynnelse til slutt.

Håndplukkede sangere

Koret består av sangere fra hele Sørlandet.

— Kjernen er i Kristiansand, men vi har også folk som kommer helt fra Tvedestrand. Det er 14 sangere som er håndplukkede. De har alle sunget for meg, og det er det at de kan synge gospel og at de synger med hele hjertet som er viktig for meg, forteller Istad Kristiansen til Fædrelandsvennen etter konserten.

— De må like det, og med en sånn gjeng skal en også synge bra da, legger han til.

Koret startet opp for rundt fem år siden. Sammen har de holdt en rekke konserter både i Norge og i USA.

na Repstad Hansen er sopran i koret, og var blant kveldens solister. Foto: Charlotte Åsland Larsen

— Det har vært en lang prosess. Vi har jobba knallhardt og vært i studio flere ganger fordi vi har lyst på et bra materiale når vi først skal gi det ut. Vi er kjempestolte av det vi har fått til nå, forteller Ine Repstad Hansen. Hun er sopran i koret og en av kveldens solister.

— Jeg synes «Hold On» er kjempefin, det er nok min favorittlåt, men egentlig blir hver nye låt vi begynner på en favoritt, smiler hun.

Koret startet innspillingene av EPen for to år siden, men har jobbet med mye annet samtidig.

Inspirasjon fra Chicago

Tom Jarle Istad Kristiansen har lang erfaring med gospel fra både inn- og utland, og koret har hentet mye inspirasjon fra statene.

Publikum fikk se videohilsen fra pastor Julia Maddox i Chicago. Foto: Charlotte Åsland Larsen

— Jeg har vært mye i Chicago, og der har jeg blant annet truffet et helt fantastisk menneske. Det er Julia Maddox. Hun er pastor, og jobber i et av de mest kriminelle områdene i Chicago, fortalte Istad Kristiansen til publikum under konserten.Maddox har bidratt på flere låter, blant annet «Hold On».

— Låta var den første Julia viste meg da vi møttes på en kafé for 6 år siden. Den ble sikkert skrevet på 2-3 minutter, men er utrolig tøff fordi, informerte Istad Kristiansen.

Jobber med julealbum

Allerede tidlig høst kommer det enda en utgivelse fra koret. De sitter på mye materiale, og vil fortsette å gi ut litt av gangen.

— Vi ønsker fokus på en og en låt. Jeg tror det er mer effektfullt nå som alle har Spotify og kan streame. Vi går også for et julealbum nå dette året, så nå er det det som vil være fokus fremover. Så det blir både juleplate og juleturné, sier Tom Jarle Istad Kristiansen.