— Dette er veldig spesielt. Jeg ble veldig trist da jeg hørte han var død. Jeg kjente ham ikke, men han var en fantastisk flott kar.

Gro Kristiansen står og ser opp mot vannet som fosser ned fra fontenen i Otterdalsparken. Sammen med rundt tjue andre var hun på plass ved Kjell Nupens største monument i Kristiansand klokka 12 torsdag.

— Det har alltid vært en god opplevelse å gå her nede. Det har gledet voksne og barn i mange år. Man reflekterer over livet ved slike hendelser. Vi har mye å være takknemlige for, dette er én ting, sier hun.

Like over klokka 12 torsdag fikk soneleder i parkvesenet, Arnvid Sejnæs, i gang fonteneanlegget i «Nupenparken». Kommunen bestemte onsdag at de ville markere Kjell Nupens bortgang på denne måten. Foto: Anne Smith Lorentz

Bør hedres

Nupen laget skulpturanlegget i Otterdalsparken til byens 350-års-jubileum i 1991. Området ble tidlig døpt til «Nupenparken» av byens befolkning, og er mye brukt til rekreasjon for lokale og turister. Nå er parken gjenstand for refleksjoner rundt kunstneren og hans verk.

— Det var en stor mann som bør hedres. Han har stilt opp for så mange, sier Else Bjunes.

— Han har gitt noe stort til byen. Det er klart vi tenker på ham når vi er her nede nå, sier Harry Halvorsen.

Før tida

Parkvesenet avgjorde onsdag at de ville markere Kjell Nupens bortgang på denne måten. Vanligvis settes ikke fonteneanlegget i gang før rundt påske.

Kjell Nupen døde onsdag morgen, etter kort tids sykdom.