**Thom Hell

Sted: VG-teltet fredag kl.16,**

**Bylarm

Spilletid: 30 minutter.

Publikum: Ca. 300.**

Thom Hell valgte å spille nye låter under Bylarm i går. Hadde Paul McCartney vært der og hørt ham, ville han ha rødmet og løpt som en gal inn i studio i et forsøk på å lage bedre pop. Han ville ikke ha klart det.

Thomas Helland fra Kristiansand rørte ikke en gitar under konserten. Han satt bak pianoet og spilte og sang så ømt og så vakkert at de fire musikerne i bandet ikke hadde noe valg. De måtte gjøre det like nennsomt, detaljert og behagelig som mesteren bak de hvite og sorte tangentene. Her var Ebony & Ivory i perfekt harmoni.

Han har ikke funnet opp popmusikken. Så langt i fra. Men Thom Hell sitt utrolige talent trekker det beste ut av sjangerens essensielle kjerne. Han er like bra som Ben Folds. Thom Hell skriver ballader som er like vakre som det beste The Beach Boys leverte i overgangen fra 60 til 70-tallet, eller slik som Paul McCartney og Elton John gjorde det da de var på sitt beste.

Like fullt høres de nye låtene til Thom Hell ut som hans egne. Det er de også, og hans vokalprestasjoner var til tider så varme og hjerteskjærende at han i løpet av halvtimen dette gåsehudscenarioet varte ga stakkars Oslo hjelp til å få fram våren.

7. april kommer Thom Hells nye album. Da er det i alle fall vår. Platen vil bli full av nære og herlige ballader avløst med noen midtempolåter med mange lekre instrumentaldetaljer i seg. Det ga Thom Hell løfte om i teltet på Youngstorget i går ettermiddag. Halvannen måned å vente. Huff! Det høres skrekkelig lenge ut.

RUNE SLYNGSTAD