Bendiksbukta

Publikum: 8.000

Med et rykende ferskt album ute, var Muse hyperaktuelle da de gikk på scenen litt over klokka ti lørdag kveld. De fikk den mottakelsen de fortjente av et hengivent publikum. Og vokalist Matthew Bellamy og resten av Muse holdt selvfølgelig intensiteten oppe helt til de forlot scenen og gjorde Quart 2006 til historie etter en time og tjue minutter med knallsterk rock.

De burde vel egentlig ha spilt dobbelt så lenge om de ivrigste tilhengerne blant oss skulle få høre alle kanonlåtene bandet har spilt inn på plate. Men vi fikk heldigvis herligheter som ”Plug in baby” og ”Time is running out”. Det var også skinnende klart at flere av låtene på deres nye album sitter som de skal. ”Starlight” og ”Invincible” er to av dem.

Muse var forsterket med en fjerdemann på scenen i Bendiksbukta. Det ga vokalist og gitarist Bellamy mer spillerom. Han løp over til pianoet innimellom, før han atter riffet og hamret eller kjælte med gitaren på sin vidunderlige måte. Han sang bedre enn alle andre rockevokalister i verden denne kvelden. For det var nemlig verdens beste rockeband som avsluttet Quart 2006.