KRISTIANSAND: – Vi synger på norsk og svensk. Det synes vi er viktig. Det blir for dumt å reise rundt i Norge og synge på et fremmed språk. Det er som om Stones skulle synge på fransk for å tøffe seg, sier Bo Andersson i det Kristiansand-baserte bandet Skrifter & Ballader.

Onsdag kveld holder de releasekonsert på Frøken Larsen for å markere utgivelsen av sitt selvtitulerte debutalbum. Gitarist/vokalist Andersson og pianist/vokalist Kari-Mette Elfstedt hører til i visepopsjangeren og har spilt sammen siden 2003. Men først nå gir de ut plate.

– Det har tatt tid å finne vårt eget uttrykk og vårt eget lydbilde, men nå er vi der, sier Andersson til fvn.no.

Andersson sier de først og fremst gir ut plata for å etablere bandnavnet og få ytterligere spillejobber. De satser også på konserter utenfor Sørlandet og mener det er naturlig å sikte seg inn mot svenskens hjemland etter hvert.

– Det er på grunn av livebiten vi holder på med dette. Det er der vi får direkte kontakt med publikum, og det er der vi får umiddelbare tilbakemeldinger. Dessuten får man tolke sangene på nytt og på nytt når man står på scenen. Det fins ingen standardversjoner, sier Andersson.

I tillegg til Andersson og Elfstedt, består Skrifter & Ballader av Terje Braadland fra Søgne.