Om du tar turen til Eikerapen Roots Festival denne uka, kan du få med deg artister som Thom Hell, Ingrid Olava, Sivert Høyen, Thomas Dybdahl og Hellbillies. For å nevne noen få navn fra det omfattende festivalprogrammet.

Men om du skal tilbringe både resten av uka og helgen i Kristiansand, kan du også få smake på en herlig og gigantisk godterisamling av gode artister.

Kristiansand Internasjonale Musikkfestival byr på et variert og fargerikt konsertprogram, med blant annet sigøynermusikk, herlige jazzrytmer og en rekke klassiske godbiter. Hele programmet for festivalen kan du finne her: www.kulturvogna.com

ONSDAG 4. AUGUST:

Eikerapen Roots Festival

Hele programmet og alt du trenger av informasjon om festivalen finner du her: www.eikerapen.com/

Christian Wallumrød Ensemble

Kristiansand domkirke klokken 21.00

Kristiansand Internasjonale Musikkfestival er igang, og med et fint knippe jazzkonserter byr festivalen på en utmerket oppvarming til jazzhøsten i Kristiansand.

Christian Wallumrød er en av Norges internasjonalt annerkjente jazzmusikere. Siden 2003 har han vært i stallen til det tyske labelet ECM og ved hjelp av en rekke utgivelser, bla platen "Fabula Suite Lugano” som han ble nominert til Nordisk Råds Musikkpris for i 2010, har han gjort verden til lekegrind for sin helt spesielle musikk. Den Wallumrødske sound er en blanding av jazz, folkemusikk og klassisk, inspirert av fransk, spans...k og italiensk renessanse musikk, men improvisert frem av Wallumrøds ensemble i felleskap.

TORSDAG 5. AUGUST:

Debatt/filosoficafé

Myren Gård klokken 19.00

Hanne Sophie Greve innleder kveldens filosoficafé, som for anledningen holdes på Myren Gård i Vågsbygd. Hun skal innlede med "Noen tanker om paradoksenes rolle i vår tolkning av vår egen historie under 2. Verdenskrig". Det vil også bli musikalske innslag i løpet av kvelden.

FREDAG 6. AUGUST:

Busk og Grande

Generalen, Ravnedalen klokken 20.00

I år er det femte gang Vidar Busk og Kjetil Grande stiller på scenen sammen i Ravnedalen. Tidligere år har det vært trangt om plassen under de store mørke trærne når duoen har holdt sine legendariske konserter. De byr begge på eget materiale i tillegg til en rekke rockeklassikere. Og Busk og Grande holder det gående lenge!

FREDAG 6 AUGUST:

Pat Moroski Trio

Musikkens Hus klokken 20.00

i kjelleren til Kristiansand Kulturskole dukket det plutselig opp en franskmann med gitar. Philippe Charles Roux har slått lag med Torgeir Moland og Are Skisland og laget jazztrio. Det er storveis og bandet debuterer som Pat Moroski Trio fredag 6. august på Krs Internasjonale musikkfestival.

I tillegg tar et stjernelag av norske jazzmusikere veien inn fra Søgne for å opptre alene og sammen med unge talenter i en helaftens jazzkonsert. Konserten markerer slutt på en ukes sommerkurs i jazzimprovisasjon på Agder Folkehøgskole.

Krs Int. Musikkfestival på Klubb, dj Linn la Soul

Frk Larsen klokken 22.00

LØRDAG 7. AUGUST:

Klassisk Piknik

Gimle Gård klokken 14.00 — 19.00

Kulturpersonlighet Olav Anton Thommessen leder publikum igjennom en ettermiddag med diverse små konserter i malerisalen og i ridehuset, iscenesatt av Orkester Norden, Opera Sør og Baktanken.

— Gimle Gård er en perfekt ramme for klassisk musikk, og vi vil med denne lørdagen starte på noe vi håper kan vokse i fremtiden, sier leder for Kristiansand Internasjonale Musikkfestival, Gisle Sandvand i en pressemelding.

På programmet for lørdagen står den svenske mezzosopranen, Charlotte Hellekant i samspill med byens beste musikkimport de seneste årene, mesterpianist og programsjef i KSO, Alex Taylor. Orkester Norden er tilstede med unge talenter fra over 10 forskjellige land.

Parno Graszt (HU)

kick klokken 21.00

Sigøynermusikk av ypperste klasse. Medrivende melodier og superraske rytmer, virtuost utført på gitar, kontrabass, tamburin, trekkspill, skjeier, melkespann og vokalbass har skaffa Parno Graszt en stor internasjonal tilhengerskare.

Dj Sterv

Sixpence klokken 22.00

Disco-inspirert housemusikk presenteres av dj Sterv (Lars Erik Osterbro) på Sixpence hele lørdagskvelden gjennom. Dj Sterv kommer fra klubb— og radiokonseptet Klubbhuset/Gute Laune.

Dj 99

Frk. Larsen klokken 22.00

DJ 99 heter Guttorm Andreasen. Han er en komplett og entusiastisk musikknerd som tror fullt og fast på det multirytmiske samfunnet. Andreasen jobbet som programleder, DJ, reporter, vaktsjef og produsent i NRK i 16 år.

SØNDAG 8. AUGUST:

Akustisk søndag med Kevin Steinman

På Hjørnet klokken 22.00

Fra Minnesota i USA kommer Kevin Steinman med en helt spesielt vakker stemme og rolige deilige låter. Søndag skal kristiansandspublikummet få lov til å nyte amerikanerens låter På Hjørnet. Du kan høre mer av Steinman her: http://www.myspace.com/kevinsteinman