KRISTIANSAND: — Jeg kom på idéen i februar og har jobbet med det administrative arbeidet med å få kunstnerne hit helt siden da. De fleste som stiller ut her nå er gamle kolleger av meg fra min tid som student i Melbourne, Australia, sier hovedkurator for "When the image takes form", Elmedin Zunic.

Selv bor han i Kristiansand, men har sin utdannelse fra Australia, hvor han gjorde ferdig sin Mastergrad i Fine Arts i 2010. På Mølla deltar han også med fem av sine egne verk, datert fra 2008 og 2011. — I mine egne bilder har jeg brukt metall og syre som verktøy. Disse reagerer med hverandre og gjør at bildet er i konstant forandring, forteller Zunic.

Fra Japan til Kurdistan

Også arbeidene til kollega og medutstiller, Rushdi Anwar fra Kurdistan, er verk som symboliserer samfunnet i og med at de er i stadig endring. Anwar har deltatt på utstillinger siden 1993 og har tatt med verket "Traces of the lost land" til Mølla.

FOTO: JON ANDERS SKAU Foto: Jon Anders Skau

"When the image takes form" er en gruppeutstilling med 14 lokale og internasjonale kunstnere. Alle befinner seg på forskjellige stadier i sin karriere, og alle driver med forskjellige kunstneriske uttrykk. Tittelen på utstillingen er inspirert av den tyske kunstneren, Joseph Beuys "Social Sculpture" som ikke hadde noen fysisk form, men heller en usynlig og konseptuell form, ladet med etiske verdier. Beuys utforsket forholdet mellom det estetiske, etikk og det det økologiske i en transformativ sosial prosess, noe Zunic prøver å videreføre i utstillingen som åpnes på Mølla denne helga.

Åpnes lørdag

Både Japan, New Zealand, Australia, Indonesia, Canada, Kurdistan og Norge er representert. De lokale kunstnerne som bidrar er, i tillegg til Elmedin Zunic, Erik Pirolt, Ørjan Moen, Terje Andersen og Sedin Zunic.

Utstillingen har offisiell åpning lørdag, og sammenfaller med Møllafestivalen, som arrangeres fredag og lørdag. Under festivalen vil en rekke band holde konserter, og lørdag blir det marked med diverse lokale aktører innen tekstil, mat og musikk. "When the image takes form" vil henge på Mølla i to uker, og lokalene vil være åpne for publikum fra onsdag til søndag hver uke.

Program for hele Møllafestivalen ser du her:

Fredag:

— Black Bone Chapel, Evan Seleven, Opplysningsrock, Lovlydia & The Cast of Ludo, Daniel Funk, Spirit Commando.

Lørdag:

  • Marked med 11 aktører innen sjangrene tekstil, matvarer og musikkutstyr. Nevnes kan Bånsull, Sans & Smak, Miss Fit Couture, Slettene Gård, Alvejordet Steinerbarnehage, Happydays og Omigjen.

  • Forestilling med Baldrian og Musa.

  • Litteratur v/Terje Dragseth og Atle Håland

  • Kortfilm v/ Thomas Lahr og Iren Almedal Monan

  • Fra klokken 20.00 er det musikkinnslag med Miss Fish (DK), The Vert First Teenager (DE), Transit, Dromedar og Dj Snu