KRISTIANSAND: — Det er veldig gøy for oss å være den eneste festivalen som er nevnt i kulturbudsjettet. Det viser at det vi gjør har blitt lagt merke til og satt pris på, sier festivalsjef Svein Inge Olsen i Protestfestivalen.

Budsjettkameratene Høyre, KrF, Frp og PP har trosset rådmannens forslag om å legge om festivalstøtten slik at alle festivaler må søke årlig fra samme pott.

I stedet vil de på sitt budsjettforslag opprettholde den faste tildelingen til Protestfestivalen. For 2013 er Protestfestivalen oppført med 200.000 kroner, mot fjorårets 165.000. Dette betyr i følge Olsen at festivalen er sikret fortsatt eksistens gjennom 2013, og at situasjonen er mye lysere nå enn på samme tidspunkt i fjor.

— I tillegg har vi fått Sparebanken Pluss med som hovedsponsor sammen med Kurt Mosvold. De bidrar med 100.000 kroner hver. Nå trenger vi en tredje hovedsponsor. Dessuten er det bekreftet 300.000 kroner i statsstøtte for neste år, og vi kommer til å søke Fritt Ord-fondet også. Dem fikk vi 200.000 kroner fra sist, sier festivalsjef Olsen.

De siste årene har Protestfestivalen også fått 100.000 kroner fra Vest-Agder fylkeskommune.

— Det blir et spennende år, også fordi vi kommer til å gjøre en del forandringer på festivalen. Det innebærer blant annet at vi vil spre den ut over året i tillegg til kjerneuka vi har i september, sier Svein Inge Olsen.