KRISTIANSAND: — Oi, det har jeg ikke hørt. Jeg har spilt en forestilling på Caledonien, men jeg har fått en haug med sms-er, sier Rune Andersen, da Fædrelandsvennen forteller om komplimentet til Stoltenberg.

Fredag kveld uttalte Thorvald Stoltenberg følgende på Skavlan.

– Jeg har fem nordmenn som bruker mesteparten av sitt liv til å imitere meg. En er veldig god til å imitere meg. Jeg sitter i stuen min med døren åpen til kjøkkenet hvor radioen er, og hører meg selv på radioen. Jeg husker ikke at jeg har blitt intervjuet, så jeg løper til radioen for å høre hva jeg sier. Han heter Rune Andersen.

En tilfeldighet

Thorvald Stoltenberg var Rune Andersens første parodi, og skal vi tro komikeren selv var det helt tilfeldig.

– Knut Nærum, Kjell Hjelmerud og jeg skulle parodiere Møbelhandler Engen fra Jessheim, Reiulf Steen og Thorvald Stoltenberg. Knut sa at jeg fikk ta Thorvald Stoltenberg siden jeg ikke kunne snakke østlandsk, forteller Andersen.

Komikeren tror Stoltenberg synes parodien er god fordi han har gjort den med kjærlighet og stor respekt. Andersen forteller at Stoltenberg er en bestefar han selv gjerne skulle hatt, og en person han setter veldig høyt.

– Jeg har en voldsom respekt for Stoltenberg, som er en av de største politikerne vi har hatt i Norge etter krigen. Jeg er fryktelig glad for den anerkjennelsen jeg fikk av ham i kveld, dette er et kompliment jeg ikke har fått maken til, sier en tydelig rørt Andersen til Fædrelandsvennen fredag kveld.

Troner topp 10

Komikeren forteller at han har vært heldig og fått møte Stoltenberg ved flere anledninger. I 2002 ytret Stoltenberg, daværende generalsekretær, et ønske om at Andersen skulle komme og underholde på Røde Kors sin festforestilling i Grieghallen.

– Det var som å opptre for kongen, det var min "Kongens fortjenstmedalje". Nei, det var bedre enn det, understreker Andersen, som parodierte Thorvald Stoltenberg foran 1500 mennesker Grieghallen.

Han legger ikke skjul på at forespørselen fra Stoltenberg er noe av det fineste han har fått.

– Sammen med Svein "Matta" Mathisens kommentar, hvor han sammenlignet meg med Messi og Myggen i forbindelse med fotball-VM, er dette det fineste jeg har fått noen gang, uten tvil, avslutter Andersen.