ARENDAL: Mannen kjent fra Quartfestivalen og Hovefestivalen gjennom en lang årrekke og før det som kulturarbeider i Kristiansand kommune, ble i kveld hedret med pris.

50-åringen, opprinnelig fra Homborsund, belønnes med skulpturen "Solen IV", som er laget av Arne Vinje Gunnerud.

— Spesielle evner

— Etterpå tok han initiativ til etablering av Hovefestivalen som bookingansvarlig og har siden på ulikt vis vært knyttet til Hovefestivalen som booking - ansvarlig. Han har en helt spesiell posisjon i bransjen, og er på mange vis grunnen til Hovefestivalens suksess, på samme måten som han også var det i forbindelse med Quartfestivalen. Festivalene har satt Sørlandet på kartet nasjonalt og internasjonalt, heter det i begrunnelsen.

— Det sies at Toffens spesielle evne er å se hvilke band som kommer til å bli store, og slik sett booke disse mens populariteten er på veg oppover. Ved siden av å booke artister til Hovefestivalen har Toffen etablert selskapet Toffen live, som skal lage ulike konsertrekker rundt om i Agder, blant annet i samarbeid med Kulturhusene, heter det videre.

Det lyktes ikke fvn.no å få tak i Gunnufsen tirsdag kveld.

Skiskytter fikk stipend

Skiskytter Marte Olsbu fikk kulturstipend på 40.000 kroner.

— Søker er en ung idrettsutøver innen skiskyting. 20 åringen, som kommer fra Froland, er i år tatt ut på rekruttlandslaget, og går inn i sitt 6. år som nasjonal løper. Søkeren har betydelig treningsaktivitet, og har opp mot 100.000 kroner i året i utgifter til dette, heter det i begrunnelsen.