ARENDAL: Til Canal Streets 15-årsjubileum i sommer har festivalen sikret seg Bob Geldof som headliner. Lørdag 30. juni stiller iren med fullt band på hovedscenen i Arendal, som eneste opptreder i Norge i sommer.

Ikke så lite stolte kan vi i dag presentere en av våre største internasjonale headlinere noensinne, - en internasjonal artist og samfunnsaktør gjennom fire tiår og nærmest et ikon på den internasjonale stjernehimmelen , skriver festivalleder Mats Aronsen i en pressemelding.

Bob Geldof, eller Robert Frederick Geldof som han egentlig heter, startet som frontfigur i det nyskapende punkbandet Boomtown Rats. I 1982 spilte han hovedrollefiguren Pink i Pink Floyd’s «The Wall», og han er også initiativtaker og drivkraften bak de historiske konsertene «Band Aid», «Live Aid» og «Live 8».

Det er ti år siden 59-åringen sist gav ut plate, men han er nå aktuell med sitt siste album «How to compose popular songs that will sell».

Egentlig hadde jeg tenkt å kalle plata «58 ½», men så var jeg hos produsenten min som hadde denne fantastiske boken fra 1930-tallet på pianoet. Den het «How to Compose Popular Songs That Will Sell». Det er jo den beste platetittelen noensinne , sier Bob i et intervju med Side 2.

Festivalsjefen skryter av Geldofs nye plate.

Jeg trodde ikke mine egne ører. Jeg har ikke hørt noe nytt musikalsk fra Geldof på flere år. Nå har jeg hørt på det nye albumet flere netter, og det er virkelig bra! En utrolig sterk artist som bare kommer tilbake og leverer overbevisende , sier Aronsen.

Canal Street arrangeres 27.-30. juli, og Kaizers Orchestra, Jonas Alaska, Madcon og Putrid er blant artistene som står på programmet.

Se Geldofs offisielle musikkvideo til «Silly Pretty Thing», hentet fra det siste albumet: