IMPONERTE: Rendezvous Point. Her under opptredenen på Kick. Foto: Kristin Ellefsen
PÅ SCENEN: Alice & the Mountain. Foto: Kristin Ellefsen
I AKSJON: Silje Kåfjord, alias Alice & the Mountain. Foto: Kristin Ellefsen
Rebekka Mæland. Foto: Kristin Ellefsen
Mads With på scenen. Foto: Kristin Ellefsen

Se video av vinnerne over, og bla videre for bildegalleri fra konsertene.

KRISTIANSAND: — Hvis noen tror vi bestemte oss på forhånd, tar dere feil. Alle på scenen er vinnere, sa juryformann Kristin Winsents fra scenekanten på Kick rett over midnatt natt til lørdag.

Og så ble det avslørt hvem som vant finalen:

— Rendezvous Point!

Bandet er lykkelige over å ha stukket av med pengepremien, og sier fra scenekanten:

— Kult, det blir et helsikes bråk fremover!

Alle fikk 50.000

32 finalister var påmeldt i konkurransen, og fire finalister konkurrerte om hovedpremien på 250.000 kroner på Kick fredag kveld. De fire var Rebekka Mæland, Mads With, Rendezvous Point og Silje Kåfjord i Alice & the Mountain. Fredag spilte de 25 minutter hver, for å overbevise juryen. Vinnerne fikk 200.000 kroner, i tillegg til de 50.000 de allerede hadde fått da de kom til finalen.

Etter premieutdelingen stod bassist Gunn-Hilde Erstad og tørket gledestårene bak scenen.

— Dette er alt vi har drømt om - å kunne spille for hele Norge og gi ut musikken vår uten å få økonomiske problemer. Denne premien åpner dører for oss, sier hun.

- Før finalen sa du at dere var "underdogs"?

— Ja. Kanskje juryen så at vi virkelig brenner musikken vår. Jeg ble sjokkert da vi ble ropt opp, og fikk et sinnssykt energikick da vi gikk ut på scenen for å ta imot premien, sier Erstad.

I november og desember skal progmetallbandet på norgesturné, og 8. desember skal de spille på Kick igjen. I februar skal de spille inn plate. Alt med støtte fra de 250.000 kronene de nå har fått.

Juryen bestod av NRK-journalist Kristin Winsents, artist Susanna Wallumrød og promotion manager Joakim Haugland. Det var de som avgjorde hvilken av de fire finalistene som skulle hovedpremien etter å ha hørt dem spille på Kick. Gjennom å kvalifisere seg til finalen hadde de fire allerede vunnet 50.000 kroner hver.

- Utfordrende jobb

Før finalen var de klare på hva de så etter hos vinnere av konkurransen.— God musikk og en plan. Her kan de få penger som igjen gir muligheter. Det koster penger om man vil komme seg noen vei, sånn er det enten man vil eller ikke, sa jurymedlem Joakim Haugland.

— Det er en utfordrende jobb, for det er ganske jevnt mellom dem. Det hadde vært mye enklere om noen skilte seg veldig ut, men sånn er det ikke. Det ser vi på som et kvalitetstegn, og at alle de fire fortjente de 50.000 kronene de fikk ved å komme til finalen, sa jurymedlem Susanna Wallumrød.