OSLO:

Bandet er et av i alt 18 innslag som får muligheten til å vise seg frem for nærmere 40 internasjonale og 150 nasjonale delegater når Folkealarm 2011 arrangeres på Riksscenen i Oslo 29. september til 1. oktober.

— Det var utrolig overraskende og fryktelig moro! En fantastisk kompliment å få siden vi er et såpass ferskt band, og det er utrolig mange dyktige unge folkemusikere i Norge nå, sier en strålende fornøyd Sigrid Bråten Berg.

Berømt mor

Som navnet avslører, er hun datter av en av norsk folkemusikks virkelige storheter, Kirsten Bråten Berg. Sigrids mor anses for å være en av folkemusikkens fornyere og har blant blitt utnevnt til «Ridder av 1. klasse» av den Kongelige St. Olavs Orden, vunnet tre Spellemannspriser og gitt ut 17 plater. Å ha en så berømt mor kan godt sies å ha vært både en velsignelse og en forbannelse for unge Sigrid.

— Musikken har fulgt meg hele livet, og er selvfølgelig en stor del av meg. Det er helt naturlig at mamma gav av sin tradisjon til meg. Gjennom oppveksten ble jeg alltid oppfordret av folk rundt meg til å satse på musikk, men det gikk litt opp og ned med interessen i ungdomstiden. I ungdomsskolealder kunne jeg ikke forestille meg å bli utøvende artist. Det satt veldig langt inne, forteller hun.

Ambisiøs trio

Selv om moren aldri har lagt noe som helst press på henne, følte Bråten Berg likevel at forventningene var høye fra folk rundt seg. Men da hun begynte å studere musikk på Valle Videregående skole som 16-åring, kom musikkinteressen for fullt igjen. Hun ble mer avslappet og klarte å ikke ta ting så høytidelig. Hun fant også bandmedlemmene, Bård Bjørke (gitar) Erik Solli (hardingfele/fele) og dannet Ugagn for halvannet år siden. Trioen satser nå for fullt, og til høsten kommer bandets første plate.

— Vi er et crossover-band. Som regel er det jeg som kommer med låtene, som er tradisjonsstoff fra Setesdal, og så lager guttene arrangementer til dem. Bård har bakgrunn fra jazz og flamenco, mens Erik er en utrolig dyktig tradisjonsmusiker har masse erfaring med crossover-musikk som medlem av gruppa Valkyrien Allstars. Nylig var vi i Sverige og spilte inn en demo til den kommende plata, og fremover blir det viktig for oss å spille konserter for å få erfaring. Det blir spennende å se hva fremtiden bringer. Vi håper selvfølgelig på interesse og oppdrag i tiden som kommer, sier Bråten Berg.

Ugagn ble plukket ut til å spille på Folkealarm 2011 blant et rekordstort antall søkere i år. Av 170 søkere ble 18 artister invitert, og nåløyet for å komme med på bransjetreffet var i år trangere enn noen gang.