KRISTIANSAND: I øyeblikket ser det ut som det er Venstres to representanter som går inn som avgjørende reddende engler for Quart.

— Det sitter fryktelig langt inne. Men Quart er viktig. Vi har derfor besluttet å si ja en siste gang til festivalen, sier gruppeleder Dag Vige.

KrF synes nok er nok:

— Vi skal diskutere dette i gruppen vår, men vi har vært negative før, og det ligger an til nei fra vår side. Det må gå en grense for hvor mange kommunale midler vi skal bruke på denne festivalen, sier KrFs Jørgen Kristiansen.

37 millioner

Quart har fått overført over 37,36 millioner kroner fra bykassa, Cultiva og Kristiansand Næringsselskap de siste tre årene, hvis man tar med ombyggingen av idrettsplassen og redningsaksjonen som nå er på gang.

— Vi må våge å prioritere Quart i forhold til andre viktige oppgaver, og det går en grense. Vi har sagt siste gang i tre år nå, sier Kristiansen.

Det samme sier Frps Tor Sigbjørn Utsogn. Heller ikke hans parti ønsker å redde Quart nok en gang. Han mener det offentlige har brukt nok. Han oppfordrer heller næringslivet til å bidra.

Høyre og Ap er klare på at Quart må få livreddende førstehjelp enda en gang.

— Det ville vært ille hvis bystyret hadde torpedert festivalen ved å nekte å avskrive et lån på 1,7 millioner kroner. Vi får jo aldri de pengene likevel. Jeg har sagt siste gang før, men denne gang har jeg virkelig tro på at Quart vil reise seg igjen, sier ordfører Per Sigurd Sørensen.

— I Ap elsker vi Quart, er varaordfører Mette Gundersens kommentar.

Flertall såvidt

Høyre og Ap kommer til å få flertall sammen med småpartiene - med et nødskrik.

SV, De Grønne og Rødt er tradisjonelle Quart-støttestpillere i bystyret, men denne gang må også Venstre med for at flertallet skal sikres.

Dermed ligger det an til 28 stemmer for og 25 stemmer mot redningsaksjonen for Quart når bystyret samles 5. desember.