— Jeg tror dette blir en fin anledning til å vise det norske folk noe av det flotteste vi har her i Søgne, sier ordfører Eli Løite til fvn.no.

Sammen med et massivt pressekorps, programleder Gauta Grøtta Grav, mentor Stein Frode Ertzeid og TV 2-sjef Kåre Valebrokk var hun onsdag formiddag på omvisning på gården i Ny Hellesund.

Løite innrømmer glatt at hun aldri har sett på Farmen.

— Men siden det nå skal spilles inn her, må jeg vel nesten følge med, sier hun leende.

— Nå var det Sørlandet sin tur. Jeg tror dette vil bli en ny seermagnet for kanalen, sier TV 2-sjef Kåre Valebrokk til fvn.no.

Stein Frode Ertzeid skal være mentor i Farmen. Det vil si at han skal følge deltagerne tett og kontrollere om de klarer å utføre oppdragene de blir tildelt. Ertzeid er oppvokst og bosatt på Ny Hellesund og gleder seg til å ta fatt på utfordringen.

— Ikke minst skal det bli fantastisk å vise frem Ny-Hellesund til hele Norge. Jeg tror dette vil bli god underholdning, sier Ertzeid til fvn.no.

Innspillingen av det TV 2-sendte programmet starter i morgen. Da flytter 14 deltagere ut på den idylliske gården. Der får de prøvd seg på litt av hvert. På gården er det både hester, griser, høns og gjess, i tillegg til en stor åker. Om ti uker står en av dem igjen som vinner av en bil og en hytte til en verdi av en million kroner.

Deltagerne vil være skjermet fra publikum på gården. Deler av området på øya vil dermed være stengt under den ti uker lange innspillingen.

— Dette har vært gjort i god dialog med lokalbefolkningen, skryter Løite.

Blant de 14 deltagerne befinner det seg tre sørlendinger. Følg med på fvn.no utover ettermiddagen. Da kan vi nemlig avsløre hvem disse tre deltagerne er.

Farmen vil bli vist på TV 2 tidlig i 2007. Det er fjerde gangen programmet blir produsert. I 2001 var det på en gård i Hallingdal, i 2003 var det i Troms og i 2004 var det i Sogndal.