KRISTIANSAND: Tool toppet plakaten på Quartfestivalens første dag. Før og etter konserten hadde Katrine Vandsemb Olsen og Cathrine Aa Dalen i boden med bandeffekter nok å henge fingrene i.

— Tirsdag var den dagen vi solgte mest t-skjorter. Vi hadde kun én t-skjorte igjen av Tool, sier Vandsemb Olsen, og legger til:

— Selv om folk ikke passet t-skjortene, kjøpte de allikevel. Vi solgte også capser, truser og plakater med Tool på. Nesten alt gikk ut.

Hun har ikke oversikt over hvor mange t-skjorter som ble solgt, men sier at det dreide seg om mangfoldige kasser med effekter.

Fredag er Pharrel og Mira Craig hovedattraksjonene i Bendiksbukta, mens irsk-influert punk med Flogging Molly og sigøynerpunk med Gogol Bordello topper plakaten på Plenen. Vandsemb Olsen og Aa Dalen regner med å selge mest t-skjorter til punkerne. Pharrel har de ikke en gang t-skjorter av.

— Vi har ikke særlig god erfaring med å selge t-skjorter til hiphopere. De kjøper ikke t-skjorter, sier Cathrine Aa Dalen, mens hun selger en Flogging Molly-skjorte til 16 år gamle Julie Turunen.